Klimatet 4

Genrebild/Märta Stenevi (MP) Foto: Riksbanken/Faksimil Facebook

Inrikes

100 miljarder på klimatet – om MP får bestämma

Publicerad 8/19/2022
Annons

Miljöpartiet ligger och dallrar omkring riksdagsspärren. Nu hoppas de att deras användning av skattepengarna på klimatet ska vara det som räddar dem kvar i riksdagen.

Miljöpartiets valmanifestet presenterades igår, och det domineras föga förvånande av klimatdiskussionen. Deras huvudsakliga satsning är den investeringsplan på 100 miljarder kronor, men utspritt över en tioårsperiod. Skattepengarna ska gå till laddstationer för personbilar och tunga transporter, utbyggd kollektivtrafik och stöd till så kallade energieffektiviseringar.

När språkröret Stenevi frågas ut om det inte spär på inflationen som redan nu är hög svarar hon att man får ”skruva på utformningen” isåfall.

Tidigare har MP krävt att man sitter i den regering man röstar för men nu är inställningen en annan.

– Vi vill få maximalt inflytande för våra mandat och vi vet att vi gör det bäst i en regering. Men det som är viktigast för oss är att vi inte får en blåbrun regering och att vi får en regering som sänker utsläppen, säger hon till DN.

Miljöpartiet är ett av de partiet som varit med och lagt ner svensk kärnkraft, som av många bedömare ses som en stor orsak till de höga och volatila elpriserna. Samtidigt är partiet en stark förespråkare av vindkraft, som fått massiv kritik på senare tid.

Se Samnytts dokumentär om vindkraften HÄR.

LÄS MER: Miljöpartiet: Nybyggda bostäder är dold rasism

LÄS MER: Miljöpartiet vill se kraftigt HÖJT bistånd

LÄS MER: Tänker Miljöpartiet?

LÄS MER: Elkrisen Miljöpartiets fel enligt svenska folket

Redaktionen
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
772Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons