hanna
Inrikes

11-årig flicka misshandlad av vuxna män på väg hem från skolan

Publicerad 5/8/2019
Annons

När Hanna Stenberg precis hade lämnat skolan för dagen på tisdagen och skulle gå hem började två män förfölja henne. Plötsligt utdelade en av männen ett hårt slag med knuten näve mot hennes högra kind. Mamma Sara beskriver dottern som ”helt förtvivlad”.

Hanna hade bara hunnit lite drygt 100 meter från Forssaängskolan i Borlänge då männen dök upp. Eftersom det var mitt på dagen lade hon ingen större vikt vid deras närvaro.

– En av de här männen springer ikapp henne och utdelar ett slag. Sen har mannen som gått bakom, som var tillsammans med den som slog, ropat någonting, berättar Hannas mamma Sara Stenberg.

Först vid 17-tiden fick mamman, som suttit i möte på jobbet, reda på vad som hänt. Under tiden hade Hanna ringt sin mormor som bor precis i närheten.

– Först tror man ju inte att det är sant, man försöker ta reda på vad som har hänt. Men samtidigt ser jag ju skadan på kinden när jag kommer hem och hon är helt förtvivlad, säger Sara.

Maskerade gärningsmän
Enligt Hanna bar gärningsmännen mörka kläder och hade en bandana för munnen. Inget blev stulet och motivet är än så länge oklart. På polisen bekräftar man att en anmälan har upprättats och betonar det allvarliga i att en 11-årig flicka attackeras helt oprovocerat.

Då Sara meddelade föräldrarna till Hannas närmaste vänner framkom det att även en annan flicka förföljts av två män en bra bit bara en halvtimme efter misshandeln. Redan på onsdagen var Hanna tillbaka i skolan igen, vilket var hennes eget önskemål. Där har hon fått stöd av en fältassistent.

Då skadan dokumenterades på vårdcentralen kunde man även konstatera att hon fått en sträckning i axeln för att hon duckat och ryckt till i samband med slaget.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1249”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons