kors-83773
Inrikes

11-årig pojke i Malmö bar halsband med kors – misshandlades av muslimskt ungdomsgäng

Publicerad 9/3/2020
Annons

En elvaårig pojke i Malmö utsattes häromdagen för ett kristofobiskt hatbrott. Pojken spelade fotboll när han attackerades av ett gäng muslimska ungdomar i huvtröjor. Skälet var att pojken bar ett kristet kors om halsen. Det rapporterar Världen Idag.

Händelsen inträffade i måndags i Varvsparken. Gänget uppmärksammade den kristna symbolen i pojkens halskedja och gick direkt till angrepp. Pojken fick först frågor om huruvida han var kristen och om han åt griskött. När svaret blev jakande vidtog misshandel.

Pojken slogs brutalt till marken och skadade i fallet ena armen. Därefter rånades han på sin fotboll och sina fotbollsskor.

Gärningsmännen har ännu inte kunnat identifieras och gripas. Polisen uppger att man utreder händelsen som ett brott med hatbrottsmotiv.

Händelsen inträffar bara dagar efter att Malmö skakats av omfattande muslimska upplopp sedan personer från det danska partiet Stram Kurs besökte staden för att bränna ett exemplar av Koranen.

Malmös judar har under lång tid utsatts för muslimskt antisemitiska trakasserier, hot och våld om de offentligt bär attribut som visar deras tro, exempelvis kippa eller davidsstjärna. Signaler kommer nu om att också kristna drabbas i allt större utsträckning

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1060Forskare: Smarta människor vaccinerade sig tidigare än andra
Annons