”13-årige” monstret växte upp i muslimsk familj – delar mord och islamism
”13-åringen”. Foto: Facebook

Samnytt kan berätta att den ”13-årige” pojken från Etiopien som misstänks för grov våldtäkt och mordförsök på en nioårig svensk flicka i Skellefteå kommer från en muslimsk familj. Ett Facebook-konto tillhörande familjen visar föräldrarna och barnen i muslimsk klädsel Kontoaktiviteten handlar uteslutande om islamism och väpnande konflikter och mord i hemlandet.

Det var under torsdagseftermiddagen förra veckan som en nioårig flicka påträffades medvetslös efter att ha utsatts för en våldtäkt och ett mordförsök i ett skogsparti vid en skola i Skellefteå.

– Jag kan säga att hon var väldigt, väldigt skadad, berättade vittnet Agnes Westermark för Samnytt.

Foto: Privat

Samnytt har tidigare berättat att pojken kom med sin familj till Sverige sommaren 2017 och erhöll permanent uppehållstillstånd bara en vecka innan det brutala mordförsöket i skogen.

ÄS ÄVEN: Fick permanent uppehållstillstånd en vecka innan brutala mordförsöket

Kammaråklagare Andreas Nyberg har lyft att han misstänker att den etiopiske migranten kan vara äldre än de 13 år han uppgett sig vara och därför beslutat att en medicinsk åldersbedömning ska genomföras.

Islamistiska budskap

På Facebook finns ett konto som har pojkens folkbokföringsnamn som länkadress, bostadsorten Skellefteå, hemort i Etiopien och flera bilder på honom. Men kontot har ett annat namn och det finns även bilder på vad som uppges vara fadern och övriga syskon. Det senaste inlägget är publicerat den 10 juli – tre dagar efter överfallet – vilket tyder på att det kan vara faderns Facebookkonto.

Nedan syns ”13-åringen” i bild. Kontot visar också en flicka i hemmet som bär heltäckande klädsel.

”13-åringen”. Faksimil Facebook

Kontoaktiviteten visar även ett stort intesse för muslimska predikanter och i synnerhet sådana från hemlandet Etiopien. Predikanternas budskap delas frekvent av Facebook-profilen.

Kontot delar även våldsamma videoklipp som visar mord och döda människor. Nedan följer skärmdumpar ur en video där en man ber om nåd men skjuts ihjäl med automatvapen.

Faksimil Facebook
Faksimil Facebook

Flera av videoklippen som delas på Facebookkontot innehåller scener med heltäckta flickor, kvinnor och koraner.

Vid sidan om islamistiska konton är kontoinnehavaren även förtjust i Socialdemokraterna och tidigare statsminister Stefan Löfven.

Tafsade på flicka i skolan

Den ”13-årige” pojken som misstänks för våldtäkten och mordförsöket anklagas för att ha gett sig på fler flickor och unga kvinnor i Skellefteå. På fredagen rapporterade lokaltidningen Norran att pojken våren 2019 diagnostiserades med en ”medelsvår intellektuell funktionsnedsättning”. Enligt dokumentation från skolan är pojkens ordförråd kraftigt begränsat

LÄS ÄVEN: Vittnena mötte etiopiern i Skellefteå: ”Fattade på en gång att det var han”

Samma höst utreddes pojken för flera fall av kränkande behandling mot andra elever. Det framgår av rapporteringen att han ska ha kallat en elev för ”hora” och ha antastat en flicka genom att ta på hennes bröst och smiska henne på rumpan.

LÄS ÄVEN: Lärare rasar över ’rasism’ efter etiopierns mordförsök: ”Sluta hata”

Stötta Samnytt med Swish: 123 083 3350

Författare av texten

Simon Kristoffersson

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.