polis-misshandel-gunnesbo-lund
Inrikes

15-årig valarbetare för SD överfallen och misshandlad

Publicerad 5/16/2019
Annons

15-årige Emil arbetade vid Sverigedemokraternas valstuga på Stora torget i Borås. Plötsligt fick han en cola hälld över sig av en kille i samma ålder som sprang ifrån platsen. En stund senare träffade han på gärningsmannen igen som då hade sällskap av ett flertal kamrater.

Det var vid 15-tiden på onsdagen som gärningsmannen attackerade Emil. Ungefär en halvtimme senare då han var på väg till centralstationen såg han gärningsmannen igen och försökte ta en bild för att skicka till polisen. Då blev han påhoppad av gärningsmannen med vänner som misshandlade Emil.

– När de såg att han fotade hoppade de på honom fysisk och verbalt och kom över hans telefon. De ville se till att bilden försvann, säger Andreas Exner, distriktsordförande för SD Borås, till Borås Tidning.

Överfallet chockade 15-åringen som återvände till valstugan där kollegorna gjorde en polisanmälan. Enligt jourhavande förundersökningsledare Linnéa Boström rubriceras brottet som misshandel alternativt ringa misshandel och olaga hot.

– Det avskräcker unga individer att engagera sig i politiken när man blir bemött såhär. Jag hoppas att om någon uppmärksammade något kontaktar man polisen, säger Andreas Exner.

Ingen misstänkt gärningsman har ännu identifierats eller gripits.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1232”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons