kidnappad

Privat

Inrikes

16-årig flicka misstänks ha blivit kidnappad

Publicerad 3/17/2023
Annons

Efter ett flickan försvann har åklagare startat en förundersökning om misstänkt människorov och polisen har gått ut med en bild för att försöka få hjälp av allmänheten.

Polisen misstänker att flickan, som är hemmahörande i Södermanland, kan ha blivit kidnappad. En misstänkt person förekommer i fallet men ingen har gripits. Senaste gången hon sågs till var i Gnesta i lördags då hon åkte med i en bil.

– Jag hörde ytterdörren stängas igen och sprang ut. Då såg jag en äldre bil köra i väg, säger flickans mamma till TV4 Nyheterna.

LÄS ÄVEN: Polisen vädjar om hjälp – har du sett denna man?

Nu pågår ett intensivt sökande och åklagare har inlett en förundersökning om misstänkt människorov.

– Utredningen är inne i ett känsligt och inledande skede samtidigt som sökandet efter målsäganden fortsätter. Det finns i nuläget en person som är skäligen misstänkt men inte frihetsberövad för människorov i ärendet, säger senior åklagare Eva Wintzell på Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet i ett uttalande.

Vädjar om hjälp

Flickans föräldrar är oroliga och vädjar om hjälp från allmänheten.

– Vi är otroligt oroliga och stressade. Vi vill bara få hem henne så snart som möjligt, säger mamman till Södermanlands Nyheter.

– Vi hoppas att hon mår bra och kan hitta ett sätt att kontakta oss, att hon kan ta sig till en butik eller liknande och fråga om hjälp.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1073Ökad russofobi i spåren av Ukrainakriget – ortodoxa kristna nekas handla
Annons