Då polisen på onsdagskvällen larmades till en misstänkt skottlossning i Kalmar påträffades en skadad ung man som fördes till sjukhus.

Det var vid 17.40 polisen fick larmet och man åkte till Oxhagen i Kalmar. Där hittades tonåringen intill en förskola, som hade hunnit stänga för dagen, med en skada i benet som man inte vet orsaken till. Han fördes till sjukhus med ambulans.

– Det ska ha befunnit sig flera människor på platsen. När vi kommer fram anträffar vi en kille i 18-årsåldern som har en mindre skada i sitt ben. Han är vaken och talbar. Det vi tittar på nu är om vi kan koppla skadan till den misstänkta skottlossningen, säger Filip Annas, presstalesperson vid polisens ledningscentral i Malmö vid 18.40-tiden, till KalmarPosten.

Hundförare och helikopter deltog i sökinsatsen. Senare på kvällen förhörde polisen 18-åringen och vittnen. Händelsen rubriceras som försök till mord och grovt vapenbrott.

Moped eller mc

På torsdagen har man kunnat konstatera att 18-åringen som anträffades vid förskolan Topasen hade åsamkats en skottskada i benet.

Polisen jobbar nu efter teorin att skytten kom och lämnade platsen på en moped eller mc.

– Ja, det är vår uppfattning att en moped eller mc kommer dit med minst två mörkklädda personer på. Någon från mopeden avlossar skott varefter de kör från platsen, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel på torsdagsmorgonen.