19-årige Abraham Sandy fälls för gängmord i Stockholmsförort

Den 31 maj förra året utspelade sig ett skottdrama i invandrardominerade och svårt brottstyngda Husby i nordvästra Stockholm. Skotten ven mellan husen i centrum när ett gäng jagade en 28-årig man med avsikt att beröva honom livet, något som också lyckades – mitt på öppen gata inför ett stort antal vittnen, varav flera barn.

Efter mordet uppstod tumult i anslutning till Karolinska sjukhusets akutmottagning, dit den skjutne förts med ambulanshelikopter. Polisen tvingades sätta in resurser för att freda sjukhuspersonalen från gängkriminella.

Fyra åtalades – endast en fälls

Fyra män – samtliga med utomvästlig invandrarbakgrund – greps och åtalades för mordet. Motivet har kopplingar till det invandrarkriminella nätverket Husby hyenor med bas i området där den mördade 28-åringen, Kardo Ibrahim, hade en ledande roll.

Solna tingsrätt bedömer dock att bevisningen för tre av de åtalade inte räcker för fällande dom. Endast en döms, 19-årige Abraham Sandy. Han är tidigare dömd för narkotikabrott och den nu aktuella domen innefattar även annan brottslighet. Även de tre frikända har domar på sig sedan tidigare för bland annat narkotikabrott, hot mot tjänsteman och diverse trafikbrott.

Domen kan laddas ned och läsas i sin helhet HÄR.

Stötta Samnytt med Swish: 123 083 3350

Författare av texten

Mats Dagerlind

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.