Faksimil Facebook

20-åring högg ambulanspersonal i huvudet – sköts av polis

113 Shares

Klockan 15.30 på tisdagen larmades ambulans till ett villaområde utanför Göteborg med anledning av att en man i 20-årsåldern mådde dåligt. När ambulanspersonalen anlände attackerades de av en man med ett knivliknande föremål, rapporterar SVT.

– När ambulansen kom till platsen gick mannen genast till attack med en kniv eller ett föremål i metall. En ur personalen träffades i huvudet, uppger Polisens presstalesman Peter Aldersson vid region Väst.

En polispatrull larmades till platsen och bedömde situationen som så allvarlig att gärningspersonen måste hejdas med tjänstevapen.

– Polisen var snabbt på plats och de upplevde att situationen var hotfull och kände sig tvungna att avfyra verkanseld, säger Adlersson.

Skadeläget för de inblandade är fortfarande oklart. Det framgår att den ambulansförare som blivit knivhuggen ska ha blött kraftigt från huvudet medan kollegan uppges ha skurit sig på krossat glas. Det finns inga närmare detaljer om den skottskadade gärningsmannens tillstånd.

113 Shares

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.