2017 beviljades näst flest uppehållstillstånd någonsin

Delningar

Enligt Migrationsverkets statistik beviljades hela 135 459 uppehållstillstånd under 2017. Det motsvarar ungefär hela Helsingborgs eller hela Jönköpings kommun. Bara en gång tidigare har fler beviljats och det var rekordåret 2015 då 150 535 tillstånd gavs ut.

Av förra årets tillstånd utgjorde asyl- och anhöriginvandringen drygt 62 procent och arbetsmarknadsinvandringen knappt 24 procent. Av de som kom hit av arbetsmarknadsskäl utgjorde hela 38 procent anhöriga.

LÄS MER: Dubbelt så många beviljade asylfall i Sverige 2017 som övriga Norden tillsammans

Den oreglerade arbetskraftsinvandringen, som infördes av Alliansregeringen i slutet av 2008, har under senare år varit föremål för kritik för fusk. Riksdagen gjorde ett tillkännagivande till regeringen så sent som i maj förra året för att komma till rätta med fusket. Det har även visat sig att arbetskraftsinvandring använts som ett substitut för asylinvandring. Det kallas spårbytare och har ökat kraftigt.

Samtidigt anlände under 2017 nästan 26 000 asylsökande, vilket är de nivåer som Sverige hade under större delen av 2010-talet och fortfarande är bland de högsta i EU.

Media rapporterade dock för två år sedan att Sverige ”stängt sina gränser”.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

312 KOMMENTARER

 1. Och SD förespråkar fortfarande ”minskad invandring” och ”assimilering”. Det blir inget kvar av oss när SD har assimilerat dessa horder på oss, oavsett om de får igenom litet minskad invandring i framtiden.

 2. Ja, stängda gränser är på sjuklöversvenska detsamma som business as usual.
  Blå lögner slagna i ansiktet på befolkningen.

  • Mycket bra benämning på dagens Sverige: Löfvens vanstyrda rike! Efter årets val får vi hoppas att vi kan kalla Sverige Åkessons välstyrda rike.

  • Han har fullt upp med att manipulera barn. Kollar man på TV 4:s morgonprogram förstår man vad han sysslar med i brist på egna barn…..

 3. Man kan undra vilka potentiella sjukdomar dessa för med sig till vårt fina samhälle.Måtte inte mina barn ,barnbarn råka ut för någon av dessa smittobärare,som tydligen berikar vårt fina samhälle med allt utan arbete.

 4. Det handlar alltså om 26 000 som kom till Sverige under 2017. Tillkommer anhöriga i ett senare skede. Det är många det = mer problem.

  • Det är M:s sätt att ta ansvar för landet. ”Vi säger att vi tycker som ni (=SD) men det är bara för att mörka och locka röster … säg det inte till någon … men sedan säger vi också att SD är hemska och fula och vi vill inte ha med dem att göra för det SD tycker och säger är … eh … äh … oacceptabelt.”
   Man vill ta SD:s politik och väljare men sedan förneka alltihop. Efter valet är löften och utfästelser noll och intet värda. Då ska man jämka ihop sig med C.

 5. Om Sverige beviljade135 459 uppehållstillstånd 2017 ljuger såväl kartellpolitiker som medier när de hävdar att Sverige har stängt sina gränser.

 6. Ytterligare klansamhällen kommer byggas upp i olika delar av Sverige. De kommer hävda sin rätt till svensk mark. Dra upp gamla konflikter. Gentemot varandra. Skita i våra lagar och regler. Den svenska kulturen som sedan lång tid varit att komma överens. Kommer bli att bekämpa varandra och vinna över den andre. Med våld och hedersbegrepp. Är ni nöjda nu jävla soppolitiker. Politiker bör verkligen skaffa vapen och ytterligare beskydd. Men inte från extremhögern. Det blir andra som kommer bekämpa demokratin.

 7. Just det. Att vilseleda och lura folket att tro att de nu har stoppat det inflödet av flyktande vapenföra män som lämnat kvinnor och barn efter sig och fått epitetet ”flykting” får alla dem som har verkliga skäl att komma sist i kön.

  I Finland stannade man kvar och slogs för sitt land men skickade hit barn i stället. En viss skillnad är det.

  • Föräldralösa barn till stupade soldater som slogs mot sossarnas globalistiska världserövringsförsök. En av dem visade mig en gång hur de som barn spelade ”skjuta ryssar” genom att ställa upp pjäser (saker vilka som helst som står upp) på en rad, blunda och kasta en småsten mot dem för att kanske fälla en. Fighting spirit.

 8. ”Anhörigarbetarinvandrare”, jag visste inte att den kategorin existerade. Jag trodde att arbetskraftsinvandring betydde att man invandraren hade arbete, men tydligen inte på det PK-språk som alla svenskar älskar att rösta på.

  Jag ser att det finns ungefär 1.1 miljoner utlandsfödda och 1,4 miljoner skolelever i Sverige. När man dividerar 0.14 med det så ser man hur extremt snabbt problemen eskalerar. Tio procent om året är en fördubbling på sju år.

  • Och 7 barn per familj får dom, jag tror det är en medveten strategi, för att ta över landet.
   Om 15 år kan man då prata om eskalerar, i termer om exploderar.

   • Och 4 av de barnen görs gravida ett par gånger vardera under sina tonår. Det är en tillväxt från 2 till 7+2×4=15 på tjugo år. +13% om året.

   • Det är en medveten strategi, Erdogan uppmanar till detta, sedan tar han över som ledare inom EU, och alla kommer förstå att den trojanska hästen egentligen var en profetsia.

  • Kanske en med både kors och halvmåne på. Och ett av de blå fälten blir grönt. Jag menar, vi måste ju visa alla hur fint vår integration fungerar.
   Skulle muslimer sedan protestera mot korset får vi väl plocka bort det. Det är ju inget större problem.

 9. Lita aldrig på en politiker. De är fulla med skit och baktankar. De är sluga och beräknande, svarar aldrig på frågor, istället kommer de med motfrågor, manipulerar och kontrollerar sin omgivning. Det låter som hämtat ur en skräckfilm men det är så vi Svensson lever idag. Vi är manipulerade att rösta på 7-klövern. Vakna någon gång.

 10. Stefan Löfven borde ställas till svars för all skit han åsamkat sina landsmän!! Otroligt att samhällssystemet tillåter en handfallen Bolibompa glida runt som han gör!!

 11. OT: Sydkorea har erbjudit Nordkorea samtalsförhandlingar, var en nyhet i går.
  Varför har inte dörren stått öppen till förhandlingar för länge sen, är det först nu när Nordkorea har skaffat sig vapen som skrämmer, som väst är villiga att uppta förhandlingar med Nordkorea, i så fall har Nordkoreas strategi varit helt rätt, att skaffa vapen så man kan få nonchalerande länder att lyssna och vilja förhandla.
  I dag säger man på nyheterna att det skall bli förhandlingar ” på Kim jong ils order” vilket låter som att han har bestämt att förhandla med Sydkorea, men han har bara tackat ja egentligen.
  Jag vet att detta låter knäppt, men det är ändå en reflektion man gör om man ser det från den andra sidans utgångspunkt.
  Jag har noterat att väst aldrig är öppna för förhandlingar, utan ofta ställer krav före, som skall uppfyllas om det skall förhandlas.
  Jag trodde att Trump skulle erbjuda Nordkorea samtal på kravlösa grunder, men när han kom till makten, vände han helt om, han sitter nog i knät på hökarna i USA.

  • …förhandlingar ” på Kim jong ils order”
   Han som har makten i nuläget är Kim Jong Un. Om jag inte missminner mig är han son till tidigare nämnde, som p.g.a. sin död för flera år sedan bör ha tämligen svårt att ge några order idag. 🙂

   • Tack skall du ha, jag har rättat min fadäs, är tydligen lite dålig på att hålla mig uppdaterad på gubbarna. 🙂

    • Ingen fara! 🙂
     Ibland tror man att allt är möjligt i Nordkorea. Visste du förresten att Kim Jong Il gjorde ett flertal hole-in-one första gången han spelade golf? Han hade en ”naurlig fallenhet för sport” sade man i deras TV. Ingen sade något om de hjälpredor som låg i beredskap längs banorna och plockade med bollarna. Hahaha!

     • Ja. Formellt är det så. I Nordkorea har man en död president som får hjäp av sina efterkommande som kallas ”ledare” att hantera det praktiska i hans anda.

     • Det liknar Svensk TV, fast vi nog inte tänker på det, men de nyheter som inte nämns (mörkas) är samma form av lögner, och i många fall i Sverige, betydligt mer politiskt, än att försöka få någon att framstå lite bättre än han är, men det är SVT bra på också, vad gäller PK korrekta kändisar.

    • vi förstår vad du menade även om pennan slant en bit, ingen fara på taket än så länge när det gäller denna ”lilla sak”

  • Haha kul kommentar…som om Nordkorea nånsin hållit ett avtal… Trump behandlar honom helt rätt utom att han borde ignorera honom i offentligheten.

   • Ja, den kanske är annorlunda och kul, men hur tror du Nordkorea upplever omvärlden, kan man jämföra dom med en mobbad eller kränkt människa, om man gör ett försök att se det från den, som ingen vill tala med eller respektea.
    Men vi har ju förmågan att lita på vårt etablissemang, att vi har en yttre fiende som vi skall misstro och hata.
    När etablissemanget har en speciell åsikt skall man vara på sin vakt och kanske lyssna och tänka extra noga.
    Västvärlden kör med samma taktik beträffande Ryssland, men jag är imponerad hur kallt Putin håller masken och inte låter sig provoceras, ännu, men till slut har dom väl drivit honom, till gränsen också.

 12. Dessa uppehållstillestånd måste och kommer att återkallas och de muslimska asylshopparna deporteras tillbaka till hemländerna !

 13. Det borde myllra av utvisade nu. Ändå myllrar det av våldtäkter och allinklusiveevigtsemesterfirare i stan här mitt i vintern i en sommarstad.
  Jag får inte ihop logiken.

  • Logiken är att PK som styr är idioter. Tänker man efter så stämmer det faktiskt perfekt med allting de alla säger och gör!

   • Barnvagnar, storfamiljer.. när jag var ung kallades dom tattare som i regel inte klarade sig själva.
    Nu kallas dom våra nyanlända hjältar.pensionsräddare och dyligt. Skillnaden är är sopsäckarna o bilarna. Och islam. Och tusenfaldigt fler.

 14. Sverige förgörs av sina egna politiker, de politiker som är satta att styra sverige, men som högaktningsfullt SKI*TER i det, då svenska traditioner och normer / regler skall krossas till siste man / kvinna i detta land

 15. Enligt Svenska kyrkans biskop i Växjö existerar inte dessa människor då Sverige gjort det hart när omöjligt att invandra hit. Inte ens Josef, Maria och Jesusbarnet hade haft en chans enligt denne nyanserade debattör.

  • Ha inte för stora pretentioner på kyrkans företrädare. Dessa män och kvinnor har i drygt två tusen år levt gott på fake news och kommer att fortsätta så tills folk säger stopp och inte försörjer dem längre.

 16. Om ett företag ska göra ett jobb för kommun, landsting eller stat idag måste de ha en viss procent PUT,are anställda på lönebidrag idag, annars är de inte ens påtänkta för jobbet. Hur rimmar det med ”arbetskraftsinvandring” som regeringen har pratat om och som vi nu helt plötsligt är beroende av. Förut var det raketforskare. Som jag ser det knuffas Svensson ut ur arbetsmarknaden med hjälp av alla dessa lönebidrag speciellt utformade till dessa asylanter med morot och piska både till företag och PUT,are. Att det skapas mer jobb i Sverige anser jag bara vara marginellt. Så vad händer med oss Svensson egentligen? När ska vi sätta ned foten? När är gränsen nådd?

  • Är du säker på att det verkligen är så? Måste företaget verkligen ha en lönebidragande asylis för att få delta i upphandlingar??

   • I ärlighetens namn har jag inte kollat det men har en kompis i byggbranchen som sade att det låg till så. Därför var de inte aktuellt för honom att lämna in offert till kommunen.

    • Anledningen till att jag frågade är att jag har hört politiker prata om det. Dock så trodde jag inte att det hade gått igenom. Kan vara så att din kompis borde överväga att vara med med anbudet. Tror inte det har gått igenom. Det vore ett enormt ingrepp i det fria företagandet. Och en stor politisk skandal! Att tvinga företag att anställa guldklimpar!

 17. Och det TROR Svensson på….det finns t.o.m. de som kommenterar här som inte fattat att något stopp INTE föreligger…att nivåerna på asylinvandring ligger kvar oförändrad från tidigare. På toppen av den enorma våg som anlände 2015. Skandalen fortsätter alltså.

  • Och nu när de får chans att få amnesti kommer väl nya toppnoteringar 2018 och gränspolisen vänder ryggen till när det kommer en bil med 8 muselmaner i en liten Skoda. De vet att det inte är någon mening att stoppa bilen och i värsta fall får de en kula i huvudet.

 18. 4 år till så kan vi räkna med 600tusen till asylsökare då räknar jag i underkant, anhöriginvandringen kommer att få moder Svea på fall.
  Bara att inse att flera imampartier skapas förutom sossarna och moderaterna mfl.

 19. Kanske man blir tvungna att begränsa tillgången på både google och facebook inför valet 2018. Inläggen där kan ju påverka utgången av valet och dessutom vara skadlig för den demokratiska processen.

 20. Förstår att Stefan Löfven är mer upptagen med besvara brev från småbarn än göra något åt de krisartade samhällsproblemen.Han kan väl avgå som värdelös statsminister och öppna ”Steffes brevlåda” i stället. Det passar honom verkligen att komma ner på den nivån …

  • Normalt är det sånt som rikskansliet delegerar till överavlönade yngre släktingar till den egna personalen, men i just Steffes fall så är det hans huvudsysselsättning. Han får dagens alla barnbrev, som ungar av sina lärare motvilligt tvingats skriva, en bunt blanka papper och en röd krita, si så vet han vad att göra.

 21. I takt med att myndigheterna placerar ut fler och fler
  flyktingar till kommunerna ökar brottsligheten i småkommunerna.
  Lomma,Svedala och Staffanstorp i Skåne har aldrig haft så stor
  brottslighet på långa vägar som de två senaste åren när kommunerna
  tvingas ta emot flyktingarna och värre blir det blir när fler och fler tvingas dit.

  Vem som helst kan räkna ut konsekvenserna i takt med ökade flyktingar.

  Massmedias skuld i det hela är det största sveket mot allmänheten då
  man konsekvent förnekar sanningen och kommer med allehanda lögner
  och hela tiden förnekar vilka förövarna är genom att hemlighålla deras
  identitet utom när det gäller svenska förövare.
  Alla deras snyfthistorier är verkligt beklämmande istället för att rikta
  uppmärksamheten till våra fattigpensionärer .

  • Nässjö inte att förglömma! Har bekanta kvar där efter min flytt 1971,och de menar,att stan blivit ett h-e med framför allt droger och kriminalitet! Främst tydligen från somalier!

 22. bra att sånt avslöjas på ett valår.
  se på bilden
  -en organiserad kolonn
  -majoriteten är unga män
  -c:a 3% har verkliga asylskäl resten lycksökare,desertörer

  till sist
  vad är det för män som lämnar sina kvinnor,barn,äldre etc i sticket medans de själva ”flyr” till eu för ett lyxliv i bidrag?

 23. Hur länge skall eländet pågå?
  Nu hymlar nästa pretendent på rikets högsta post, om att han kan inkvartera de invällande massorna.
  Kristersson: ”Vi vill, att Alliansen ska presentera reformer gällande integrationen”.
  Ständigt detta tröstlösa, och till intet förpliktande, tugg om hanteringen av ockupationshorderna.
  Detta fåfänga och fruktlösa trams, om de ohjälpliga svärmar, som vind för våg släppts in i landet av Sveriges katastrofala och inkapabla skräckkabinett.

  Detta meningslösa svammel om införlivandet av analfabeter och outbildade, uppgående till en förkrossande storleksordning.
  Nonsens och rappakalja, som skall pressas in i skallen på de stackars medborgarna och sätta dagordningen för decennier framöver.

  Det enda hopp, som existerar i detta till döds plågade rike är tydligen, att ett helvetesstyre skall avlösas av ett annat.
  En sömngångare till statsminister skall remplaceras av en annan.
  Allt skall uppenbarligen bara pågå som vanligt.
  Det erbarmliga och bedrövliga gäng, som valde bort att opponera låtsas nu, som om de vore en räddning för nationen.

  Den förment humanitära stormakten har totalt misslyckats på alla plan och på alla fält.
  Nationens stackars medborgare är systematiskt förda bakom ljuset och påtvingade ett samhällsexperiment med enorma ekonomiska, sociala, kulturella och demografiska konsekvenser, vilka ingen ännu kan se resultatet av.
  De är grundlurade av en elit, som bara månar om sitt eget bästa, men lämnar allt annat därhän.

  Följderna av den sanslösa, för att inte säga sinnesslöa, eller snarare hjärndöda, migrationspolitiken överskuggar allt.
  Det är en kolossal och gränslös uppsjö av importerade problem, som nu översköljer och dränker detta stackars plågade land.
  Ett hemsnickrat inferno, dag ut och dag in, som suger all energi ur riket och vars hantering kostar skjortan.

  Den orkeslösa, menlösa och hopplöst anpassliga oppositionen bär tillsammans med pressen ett stort ansvar för det rådande tillståndet.
  Tyngst vilar dock skulden på den figur, som påstås styra nationen.
  Den till sin uppenbarelse närmast kväljande regeringschefen verkar så skrämmande obekymrad om tillståndet i riket, att man häpnar.
  Det är en statsminister, som å huvudets vägnar är gravt missgynnad och som dessutom är själsligt frånvarande, okunnig och totalt inkompetent.

  Överhuvudet uppträder, som om det inte skulle finnas minsta moln på hans himmel.
  Han vill till varje pris förtränga och förtiga, att de eskalerande problemen är en direkt följd av en sanslös politik.
  En hantering, som kommer att gå till eftervärlden, som ett av de värsta, dyraste och mest ödesdigra misstagen i landets historia.

  Det är ogärningar, som utförts utan någon som helst besinning eller eftertanke och helt i avsaknad av minsta analys.
  Det är förbrytelser mot riket och ett skändande av dess folk, som torde sakna motstycke i svensk historia.
  Dåd, som de ansvariga nu med alla medel försöker att bortförklara som omöjliga att undvika.

  Det allra sorgligaste är nog, att den ledare och det parti, som fört det stackars plågade landet till avgrundens rand, fortfarande och i vida kretsar, av någon gåtfull och fullständigt obegriplig anledning, anses som varande ett skapligt alternativ vid valet 2018.
  Det är en mer än skräckinjagande tanke, att inkompetens och enfald kan komma att premieras.

  Hur länge skall det hunsade folket tolerera lögnerna om kostnaderna för, och de förödande effekterna av vansinnesinvällningen?
  Hur länge skall de fräcka skurkarna till makthavare och dessas handplockade hejdukar kunna fortsätta att brandskatta de etniska svenskarna?

  När har folket tröttnat och när är tålamodet slut med dubbelspelet och sveket från de vandaler och utplundrare, som styr landet?

 24. Och igår basunerades ut att aldrig tidigare har så många nya bilar registrerats i Sverige som under 2017. Man sätter alltså det som en nivå på landets rikedom. Till saken hör att en majoritet av dessa ”bilköp” är leasing. Men om detta nämndes inget. Det som händer, är att svensken blir allt mer lojal, då ingen vill förlora bilen.

   • Själv förvånad över att det plötsligt står nya bilar längs hela gatan där jag bor. Sedan går man in på Ratsit, så får man veta vad det hela handlar om. Har den ene så ska den andre ha.

  • Ytterst få familjer kan köpa en bil utan lån via bank eller annat finansbolag. SÅ denna rekordförsäljning är tvärtom skadlig för Sverige. Ett gäng svenskar som nu har bundet upp åtskilliga tusenlappar konsumtion under flera år.

  • Bankerna äger väldigt mycket bilar och fastigheter idag. Någon som känner igen detta beteende från USA, handen upp.

   • Sen när Sveriges statsbankrutt är ett faktum och bankerna inte klarar sina åtaganden, vilka får betala för kalaset..????

 25. Nyligen sa att Moderaternas finansministerkandidat Elisabeth Svantesson att man ”tänker bibehålla en stram migrationspolitik”

  Den som tror att det kommer att ske någon kursändring med Moderaterna kan alltså känna sig blåst.

  • Och efter valet så kommer de skylla på att man måste ge och ta i förhandlingar. Vips så var moderaternas ställning bortförhandlad och svenska folket får fortsätt att bli rövknu***** av guldklimpar.

 26. låt mig gissa
  Det är valår men väljarna röstar som de alltid gjort.
  kolla här,snackade med en sosse idag
  -har du funderat på att rösta på nåt annat parti
  -vi i vår släkt har alltid rösta på sossarna,inget ändrar på detta.

  Detta traditions röstande måste brytas,det är ett av vänsterns styrkor.
  boskapen röstar som förr….

  SD 2018….

    • Skit samma vad den svarar i ögonblicket.
     Den frågan kommer att börja gnaga i huvudet på vederbörande eftersom den vet att saker och ting inte står rätt till i landet.
     Vilket är hela poängen med frågan till att börja med.

 27. Regeringen styrs av Eu och den lobbyism med mutor och hot som finns där, den högre makten.
  Svenska politiker på högsta nivå är tvingade att göra detta är min uppfattning, efter som man graverande går denna väg så finns det ingen annan slutsats.

 28. Endast män i krigsför ålder verkar ”fly” från världens ”krigs-zoner”. Snart finns det endast kvinnor, barn och ärldre kvar där nere.

 29. Sverige har för närvarande en uppseendeväckande skev könsfördelning, något som har accelererat kraftigt genom det senaste årens mottagande av migranter.
  Bland så kallade ”ensamkommande” under 2015 var könsfördelningen 11 pojkar per flicka. I genomsnitt anlände 90 ensamkommande unga män varje dag under 2015, jämfört med åtta flickor.
  Forskning visar att det finns flera negativa konsekvenser för samhället när obalanserna i könsfördelningen ökar och att den abnorma dominansen av unga män är ett problem för Sverige. Samhällen med ett överskott av män tenderar att utveckla fler våldsbrott, egendomsbrott och brott riktade mot kvinnor.
  Dessutom tenderar dessa marginaliserade män utan partner att samlas i grupper eller gäng. Forskningen visar att sådana grupper av män är benägna att ta avsevärt större risker och uppträda utanför de sociala ramarna än vad de skulle gjort var och en för sig. Kriminella gäng är en naturlig följd.
  Grupptrakasserier och ofredanden av kvinnor är fler exempel på asocialt beteende hos dessa gäng. Under sådana omständigheter blir kvinnors möjlighet att röra sig fritt på offentliga platser avsevärt svårare.
  Och med det mycket stora antalet ensamkommande ungdomar – som är, eller kanske inte är, minderåriga – och som under nuvarande omständigheter har rätt till skolgång, så kan detta också bli ett problem för flickor i skolan.
  Om könsfördelningen är balanserad i de länder flyktingarna kommer ifrån – och det är den – varför tar Sverige emot en så oproportionerligt stor andel män?
  Är inte detta en form av könsdiskriminering?
  Trots allt utsätts kvinnor för lika stor fara till följd av konflikterna i länder som Syrien och Irak. Hur kan förmågan att korsa gränsen till Sverige vara den bästa indikatorn på en människas behov av asyl?
  Margot Wallström, har till och med formulerat en explicit feministisk utrikespolitik. Men kan Sverige verkligen kalla sin nuvarande migrationspolitik för feministisk? Hur är det möjligt att Sverige, ett av de erkänt mest feministiska länderna i världen, inte verkar bry sig om så kraftiga förändringar i könsfördelningen?
  Jämlikhet mellan könen undermineras av en sådan obalans, eller som antropologen Barbara Miller så övertygande har sagt; en normal könsfördelning är för det allmännas bästa och något som staten har ett ansvar att värna.
  Att Sverige skulle hamna i ett läge med världens skevaste könsfördelning bland unga vuxna skulle rätt och slätt vara en tragedi, skriver Valerie M Hudson, professor och ansvarig för the Program on Women, Peace and Security, Texas A&M University, USA.
  http://www.gp.se/nyheter/debatt/abnorma-antalet-unga-m%C3%A4n-ett-problem-f%C3%B6r-sverige-1.15076

  • Sveriges politruker lär inte försitta denna möjlighet att öka invandringen, med hänvisning till den sneda könsfördelningen, i stället för den nuvarande fabeln om ”pensionsräddning”.

 30. Notera: en arbetskraftsinvandrare behöver inte kunna försörja sig själv eller sin familj för att få uppehållstillstånd i Sverige. Det räcker med att den får ett jobb med lön. Sedan står skattebetalarna för mellanskillnaden.

 31. Svensk o annan Public service media, har bara en uppgift o det är att vilseleda ländernas medborgare.

  Donald Trump har tagit upp den mediala fake news rapporteringen som en konsekvens av fakta,

  Svensk media, borde lämnas direkt efter tryckning till förbränningscentraler, för värmeåtervinning o inget
  annat.

   • Ja man märker ju att Trump verkar vara en besvärlig person enligt pk media då de rapporterar konstant om honom och alla hans felbeslut.
    Det är en mycket handlingskraftig person, han kan och gör det han säger.

 32. Sedan 2015 har över 300000 invandrare beviljats uppehållstillstånd varav majoriteten permanent uppehållstillstånd. De flesta kommer att ta hit sina familjer.
  Ni kan vara säkra på att en förkrossande majoritet (för att inte säga alla) är muslimer, som känner endast förakt för Västvärlden och dess värderingar. Målet är att leva på hedningarna, föröka sig och på sikt ta över – Punkt!

 33. Härligt med stängda gränser!
  Undrar hur det blir, när de ”öppnar upp” dom igen?
  Ett par hundratusen om året? Fler?
  Jag menar, vi har ju uppenbarligen ett kraftigt underskott av analfabeter, getherdar, kebabtekniker, raketforskare mm

 34. Efter valet höjs räntan kraftigt och folk tvingas in i getton samtidigt som kommuner genom skattepengar kan köpa upp och dela ut dessa bostäder till behövande från långtbortistan.
  En räntehöjning på 5-8% gör hål i pluskan med ett huslån på låt säga 3millar i en storstad.

  • Går att läsa om kommande räntehöjningar i varenda budget…..men En del tror att det är konsperations teorier. Dags att dra huvet ur sanden och se verkligheten.

    • De har ju några till kort att dra ur kavajslaget för att få straight flush.
     Försämra all välfärdsservice och att höja sjukvårdsavgifterna och Hålla lönerna nere under inflationsgränsen för ”vanliga jobb”

 35. Ett sätt att komma tillrätta med detta vansinne måste vara att strypa bidragssystemet till den absolut lägsta nivån i Europa. Självklart skall flyktingar inte ha samma ekonomiska förutsättningar som de som slitit ihop till sin sociala välfärd, pensioner osv. I dagsläget är det flyktingarna som har den bästa sociala välfärden, långt bättre än våra pensionärer, ensamstående föräldrar som får vända på varenda krona.

  • Att Polen hittills inte har berikats med mer än 28 000 ”raketkirurger” från MENA beror faktiskt mer på den urlåga bidragsnivån än på den antimuslimska retoriken. Annat är det med ukrainare, flertalet av de över två miljoner som finns i Polen nu har inget emot att förtjäna sitt levebröd.

 36. Välfärdsstaten Sverige har redan havererat, totalhavererat
  Nu kommer massiva skattehöjningar och räntehöjningar som kommer slå stenhårt på köpkraften med en lågkonjunktur som följd.
  Och vad som kommer hända då, huaaaa mig.

 37. Ljungby.

  ”När Anwar Hassani, 18 år, från Afghanistan stod utan bostad tyckte Ingegärd
  Johansson, 86 år, att det var självklart att erbjuda sitt hem.
  Hon vill uppmuntra andra att göra detsamma.
  – Jag får hjälp i min vardag”, säger Ingegärd Johansson.
  Varför är det ofta/oftast äldre kärringar som vurmar för dessa ”barn”!

 38. 2018 året då vårt land hamnade i vemod över att svenska folket vill inte vara med längre!
  Därför har Sverigedemokraterna fått sista chansen att driva en valpolitik med orden:
  RÄDDA SVERIGE OCH DET SVENSKA FOLKET!!

 39. Det är som Orwells 1984, som använde ordet dubbeltänk för sådana fenomen. Såsom i detta fall att svensk mainstream media okritiskt säger något som är helt falskt, om det är vad regimen förordar.

 40. Det svenska demografiska experimentet är sinnessjukt bortom alla gränser. De som har drivit igenom det måste vara antingen ytterligt korkade eller ytterligt ondsinta och destruktiva.

  • Jomenvisst och att kalla alla för RASIST ,vilket de vet träffar rakt in i själen som en missil får de flesta att avstå från kritik emot vanstyret

   • Precis som xenofob, islamofob, nazist, fascist, etc.
    Det är nyspråk precis som i 1984 och används flitigt av vänstern. Sovjet, DDR hade många begrepp för av avhumanisera sina motståndare.

 41. Bilden ovan visar hur dom så kallade ensamkommande barnen ser ut, istället för den arrangerande bild som media pumpade ut, med gossen som låg på stranden.

  Hela migrationsupplägget bygger på fake news o dessutom har det politiska etablissemanget o deras media utsetts sig själva till livvakter för kriminella utomeuropeiska unga män, med en fruktansvärd kvinnosyn o med ett hat till hela rättssystemet .

  När intervjuade dessa mediala anarkister ett brottsoffer, med möjlighet att lämna ett signalement på gärningsmännen tex. vid en gruppvåldtäkt. ??

 42. 135 000 till ett Land som har Gränskontroll och som MINSKAT på Invandringen…???

  M a o 300 000 på två år för Svenska skattebetalare att FÖRSÖRJA…!!

  Hög Pensionsålder på Etniskt Svenskar för att så många Gamla Anhörig Invandrare som möjligt skall få Full Pension vid Ankomst..

  Hela Norden våra Grannar och övriga EU skrattar åt den dumme Svensken som låter detta ske och Löfven framstår i EU som en av de Största Invandrarvurmarna och ÄR sanslöst OPopulär bland Invandrarkritikerns men väldigt populär bland de som tycker SKÖNT NU SLIPPER VI TA EMOT DEM, Sverige gör Jobbet…!!

  En Svetsare i Norr har satt hela Sverige i BRAND pga en GNISTA..

 43. Ta en titt på bilden, vart är kvinnorna? Ibland kan man läsa att kvinnorna inte får åka för att man är rädd att de ska bli utsatta för sexuella övergrepp. Av vilka då, den grekiska polisen? Nej såklart andra MENA-män, för man vet vad de går för- exakt samma män som släpps in i Europa.

   • Verkar som de får lägga ner planerna på att föda fram 10 Muhammed och stanna hemma och istället börja leta jobb.

 44. Jag har sedan många år insett att detta kommer att gå åt helvete !
  Med olika medel har jag varit en av många som försökt väcka den korkade svensken, som suttit mätt och snarkat inför Svt och Tv4:as propaganda, själv har jag haft två årtionden på mig att se om mitt hus, och kan därför sitta på läktarn och skratta åt eländet eller sticka när det brakar till ordentligt, jag beklagar djupt alla unga som inte fått denna chans att se om sitt hus, men alla ni andra tröga korkskallar som försuttit er chans, får jag bara hoppas att ni trivs med att försörja det internationella sunket som i framtiden är era nya herrar, som i bästa fall kommer att se till att ni får en begagnad bönematta som ni kommer att tvingas ner knästående med arslet i vädret på. Endast en verklig revolution där vreden är ursinnig mot våra kriminella politiker som inte har något existensberättigande i ett svenskt Sverige, där sunket i ett svenskt Sverige returneras till sina sandhålor av ett rasande svenskt folk, som tröttnat på att vara en andra klassens medborgare i sitt eget land, detta och inget annat kan rädda en framtid för oss svenskar.

 45. DU OCH JAG BETALAR ! ( Hur många av dessa invällare försörjer sig själva ?)

  Resultatet blir för oss SKATTEBETALARE, jobba längre,sämre pensioner, sämre välfärd, HÖGRE SKATTER, fler fattig pensionärer, RÄDSLA,ökat hat,mot politiker som ödslar bort våra skattepengar.

 46. Intressant med Sebastian Kurz som ny regeringschef i Österrike och Hans-Christian Strache som vice. Österrike har gamla starka band med både Ungern och Tjeckien/Böhmen. Tillsammans med de s.k. Visegradländerna Polen, Ungern, Tjeckien och Slovakien blir ju detta ett starkt block i EU som man inte kommer att kunna negligera. Som sagt,intressant.

  • Jag har funderat i samma banor, men det är så att i EU parlamentet så grupperas de folkvalda i olika politiska grupper. Länderna är på något sätt otydliggjorda i Parlamentet. Det är bara vid toppmöten och kanske vid andra tillfällen när länderna kan uppträda som maktpositioner.

   • Jo parlamentet är en sak. Men ”bara” toppmöten? Medlemsländernas viktigaste agerande sker ju inte i EU-parlamentet, även om det fått lite mer makt på senare tid.

  • Central European Defence Cooperation (CEDC), en försvarsallians ledd av Ungern, har meddelat att de kommer att arbeta tillsammans för att stävja inflödet av illegala migranter till Europa.
   Under ett CEDC-möte i Prag i våras, som försvarsministrar från Österrike, Kroatien, Ungern, Slovakien, Slovenien och Tjeckien medverkade i, kom man överens om att länderna framöver ska ”stå enade mot illegal massinvandring”. Något som senare meddelades på den ungerska regeringens officiella hemsida.
   Försvarsministrarna kom överens om att ”underlätta för länderna att tillsammans och snabbt kunna mobilisera sin civila, polisiära och militära kapacitet” för att försvara den Europeiska Unionens yttre gräns.
   Den Ungerska premiärministern, Victor Orban, förklarade sitt lands förhållningssätt till massinvandringen så här:
   – ”Vi vill ha ett ungerskt Ungern, och ett europeiskt Europa.”
   – ”Ungern kommer inte att medverka i ett experiment som syftar till att förändra Ungern eller Europa, där traditionell europeisk kultur åsidosätts och bytts ut mot en mix av andra kulturer, religioner och värderingar.”
   http://www.breitbart.com/london/2017/06/21/hungarians-declare-central-europe-stands-united-mass-illegal-migration/

   • Det ironiska är att den politik du beskriver är precis vad som förutsattes vid införandet av Schengen och den fria rörligheten inom EU, nämligen att den förutsätter att EU:s yttre gränser skyddas. Det är alltså i grunden EU-politik som Visegradländerna står för. Men som negligerats i åratal av EU-organen och de andra medlemsländerna.

 47. Det motsvarar hela Blekinge län!
  Och ingen ingen gammeljournalist ställer våra regeringar mot väggen.
  Ingen ingen gammeljournalist granskar makten, så som de gjorde för 30 år sedan.
  Våra regeringar och gammeljournalister lever i symbios för att svälta våra fattigpensionärer, för att skära ner vården med grymma dödsfall som resultat, för att bygga ett land med mord och våldtäkter, vilken avsky humanistiska svenskar känner mot våra regeringar och gammeljournalister.

 48. Vi har en maktfaktor som i princip har abdikerat och det är det svenska kungahuset. Det är vid sådana tider som idag då Kungen ska sätta Sverige först. Är det någon idé med ett kungahus om det både är bakbundna och talar regeringspartiets språk?

 49. Bara kostnaderna för att bygga upp infrastruktur till denna befolkningsökning är astronomisk. Flera miljoner i befolkningsökning på 10-talet år. I tillägg kommer befolkningsökningen inte generera större skatteintäkter, enbart uppehållskostnader i form av bidrag. Kollapsen kommer 2018 när räntorna stiger och bostadsmarknaden haverar. Gökungarna har snart ätit upp allt i sin närmaste omgivning.

  • Du o jag plus 10 miljoner till av svenskarna är skyldiga staten 115000 kr på man och skulden bara växer.

 50. Lika illa varstans. Besökte Umeå för några dagar sedan. Nere på Vasaplan stod en i mitt tycke typ marockansk kille och stirrade 150 m bort efter gatan som om det stod en eldsprutande drake där. Han såg nåt som helt enkelt inte fanns där med vilt uppspärrade ögon o stora pupiller. Som en frysen staty eller zombie.
  Kan Sverige bli tryggt igen?Inte med den här regeringen!

 51. Historiskt har det funnits många förfall av rika imperium, men historiskt har ingen lyckats så snabbt med sitt förfall som Sverige nu gjort, vi skådar nu historiens anskrämligaste regeringar någonsin.

  • Civilisationer har kommit och gått. Min övertygelse är att vår nuvarande nått vägs ände och kommer att försvinna i och med islams utbredning.

 52. ALLVARLIGT! Vi kommer närmare och närmare avgrunden. Enda chansen att undslippa är att övertyga PK-folket och få dem över på vår sida! Det gick i USA, det borde kunna gå i Sverige också om alla hugger i. För får vi 7-klövern vid rodret är det läge att flytta utomlands(kanske bilda en koloni av fd ”fria svenskar”)

  SD ETT MÅSTE 2018!

 53. Landet är fördärvat. Vi är mest oroliga för våra barnbarn
  Med den accelererande kriminalitet ock tömning av allmänna pengar så är Sverige inget framtidsland. Dom kommer efter oss
  Till ett.nytt land

 54. Någon, någonstans tyckte att EU började bli ett hot mot oenigheten och striderna som alltid funnits i Europa. Det höll på att bli alltför välmående och fridsamt, så man uppfinner massmigration och det ser ju ut att lyckas.
  Länderna i öst sluter sig samman medan vi andra faller samman.
  Till att börja med tänkte man kalla dem klimatflyktingar, men ingen gick på det eftersom klimatet vägrade förändras. Nu ”flyr de för sina liv” genom flera fredliga länder tills de kommit hit. Vilken tur vi har!

 55. Någon som vet vad den skenande statsskulden ligger på i dagsläget nu när det går bra för Sverige-2500miljarder eller mer?

 56. Det är vänsterns mål sedan 150 år tillbaka att förstöra västvärlden. Att migrera muslimer till västvärlden är bara det senaste försöket.

  Det är inte muslimerna som är våra fiender och får de hållas för sig så är de inget problem.

  Det är vänstern som tar hit vargarna och släpper in dem i fårhagen och hoppas att de ska åstadkomma så mycket förstörelse som möjligt som är fienden.

 57. Det enda som är sämre än dagens regering är dagens svenska press. Enligt den har vi aldrig känt oss så trygga, haft det så bra och kommuner klagar på att de inte får tillräckligt många invandrare? Tänk om de kunde granska Löfven/Wallström med samma iver som de granskar Trump. När Trump m t p den starka kylan i nö USA skämtar om att man kunde behöva lite global uppvärmning, så får DN det till att han hånar klimatrörelsen. Och när han skämtar om att han har större avtryckarknapp än Nordkorea så tar Expressen det som att det sitter en tioåring i Vita Huset. Det är synd om svensk media!

 58. Hjälper det inte att den s.k. Regeringen upplyser parasiterna
  om att FESTEN ÄR SLUT den tog slut
  för flera år sen
  1972 upplyste näringslivet Regeringen
  att stoppa invandringen
  inte fan hjälpte de!

 59. Vad hände med de 80000 som såssen Ygeman lovade skulle utvisas för snart två år sedan? Har dom utvisats ännu?

  • Ingen kommer att utvisas av svenska myndigheter.
   Det är endast när Interpol och högre instanser blir inblandade som några stackare får avtjäna sitt straff i hemlandet.
   En våldtäkt eller ett mord har för låg prioritering.
   Endast terrorbrott/rikets säkerhet kommer upp i den straffskalan enligt vad man sett senaste åren.

  • Samtliga har det bra i Sverige. Bidragen är givetvis på en hög och angenäm nivå. Ygeman är en kille svenskarna kan lita på?

  • Dom försökte tydligen att i några omgångar få ut några stycken med hyrda privatplan. Något gick dock snett eftersom de alltid fick flygas tillbaka. Det kan kosta miljoner att försöka få ut någon ifrån Sverige. Tror inte det finns resurser, speciellt som Sverige hela tiden lockar hit nya som man sedan måste försöka skicka tillbaka.

 60. Alla dessa katastrofala rekordsiffror har tillkommit under Stefan Löfvens rödgröna- och feministiska regeringstid, väl förarbetad av den moderatledda alliasregeringen.
  I en intervju med SvD:s Göran Eriksson gör Stefan Löfven dessutom klart att han inte självmant kommer att avgå som statsminister – även om Alliansen blir större än de rödgröna i kommande val.
  S-ledaren vill sätta press på allianspartierna: ska de avsätta honom måste de göra det tillsammans med Sverigedemokraterna.
  https://www.svd.se/lofven-jag-avgar-inte-sjalvmant
  Moderaterna: Vi låter hellre Sverige gå ”käpprätt åt skogen” än att prata med SD.
  http://www.friatider.se/ulf-kristersson-sverige-kan-g-k-ppr-tt-t-skogen-men-jag-kommer-aldrig-samarbeta-med-sd

  • Om jag inte missminner mig var det under Reinfeldt som de s.k. papperslösa fick tillgång till den svenska välfärden.

 61. Om detta är det tyst i pk-pressen. SD och vi alla måste få ut denna information till Svensson innan valet. Och inte låta Löven med samtycke ifrån en tigande press, påstå att vi har i stort sett stängt gränsen.

  • Ja OM bara SD kunde skaffa sej en bra Reklamfirma som VET att Siffror säger mer än Ord rätt presenterade…!

   T ex
   Invandrarresultatet 2017

   140 000 Nya att Försörja
   Lika MÅNGA som Helsingborgs Kommun m a o en helt Ny Stad

   600 000 000 000 Miljoner m a o
   600 Miljarder per år i Kostnader för 2,5 miljoner Invandrare på en Svensk Budget som ÄR
   1 000 Miljarder per År för samtliga d v s 400 Miljarder kvar till 7, 5 miljoner etniskt Svenskar ..!!

   FAKTA och en uppmaning till Svenska Folket att på Skattsedeln d v s Deklarationen göra AVDRAG med önskat Belopp på vad dom Anser sej blivit lurade på i Skattekronor p g a en misslyckad Invandring gjord av Skattefinansierade Personer…
   Det måste kosta för att ha Anställda i Staten som inte klarar av sitt Förtroendeuppdrag …!

 62. Vi har ju stängt gränsen! Fast åt fel håll, så att säga. Alla kommer in, men de som borde åka ut stannar.

 63. Sergiu Tanurcow kom till Sverige som arbetskraftsinvandrare för att spela fotboll. Hur är det ställt i landet igentligen, tror dom att det bara är att komma hit och leka lite med en boll.

 64. Israel ställer nu ett ultimatum till de tiotusentals afrikanska invandrare som befinner sig i landet. Afrikanerna får 90 dagar på sig att lämna landet – annars kommer de att börja fängslas på obestämd tid. Den israeliska regeringens nya plan presenterades under tisdagen, rapporterar BBC News.
  Afrikanerna – eller ”infiltratörer” som regeringen kallar dem – erbjuds inom 90 dagar att frivilligt återvända till sina hemländer eller till tredjeländer som Israel har avtal med.
  De som inte frivilligt lämnar den judiska staten kommer från och med i april riskera fängelse. På detta sätt blir repatrieringen av de svarta afrikanerna ”human” och ”frivillig”, konstaterar den israeliska regeringen, enligt BBC.
  En talesman för Israels befolknings- och invandringsmyndighet uppger för BBC att det för närvarande finns 38 000 ”infiltratörer” i Israel, varav 1 420 redan är inspärrade i läger.
  http://www.friatider.se/israel-till-afrikanerna-l-mna-landet-inom-90-dagar-eller-sp-rras
  Nyheter som de svenska mediala fake news- och trollfabrikerna vägrar att publicera och har trollat bort för den svenska allmänheten.

  • Du har rätt, Ynity. Att svensken blivit borttrollad framgår inte minst av flertal kommentarer på denna sajt.

  • Nu,sedan i princip alla metoder provats utan resultat förutom tillskapandet av alla getton återstår egentligen bara en enda metod: repatriering i stor skala. Hur ska vi annars bära oss åt ?

  • Du själv välkomnar massimmigration till Sverige, eller hur? För det är ju rasistiskt att internera invällare, förutsatt att det inte görs i Israel.

   • Nej, det gör jag inte. Jag påpekar bara det underliga med att vilja ta tag i illegal invandring, medan man kritiserar ett annat land för att göra just detta. Det verkar inte speciellt konskvent, oavsett vad man tycker om staten Israel.

   • Ja, vilket är bra att de gör. Skillnaden mellan Samnytts rapportering och Fria Tiders är att båda anser att illegal invandring är en dålig sak och ska tas itu med (vilket jag håller med om), men Fria Tiders artikeln har en uppenbart negativ klang för att råkar handla om Israel som gör detta.

 65. Är det klokt??? Här finns inte pengar så det räcker till en bra sjukvård men att göda bidragsturister det finns tydligen obegränsade resurser. Bort med den svenskfientliga kokoregeringen!!

 66. Att bevilja så många uppehållstillstånd till så många individer som sällan eller aldrig kommer i arbete utan bara blir till belastning är rena landsförräderiet.

  • Hörde på Karlavagnen i går kväll hur svenskar inte har råd att gå till tandläkaren. I Sverige har väl snart bara invandrare råd att gå samt högavlönade.
   Vart är det här landet på väg?

   • Önskvärt att ALLA får reda på hur det står till i landet, men tyvärr finns det ännu många som flummar runt och tycker att allt är bra bara för att Löfvén har sagt det. Stollar.

   • Löfvén har storhetsvansinne och lyssnar inte på någon och är helt hypnotiserad av EU-stollarna som i sin tur låter Soros bestämma.

 67. Någon som ser enorma problem framför sig?
  Framtida skatteintäkter kommer uteslutande att gå ned till det s.k. svarta hålet.

  Ett kommande gigantiskt utanförskap, där dagens utanförskap kan liknas med en västanfläkt, alltmedan kriminalitet o. brottslighet samt en skyhög arbetslöshet har bitit sig fast i de svenska samhället för all framtid.

  Ett syfte som tillika välkomnas av; Bilderberggruppen, World Economic Forum, NWO, EU och FN.

 68. År 2018 beräknas 374 000 anhörigturister anlända till Sverige. Systemkollapsen tycks inte vara långt borta.

  • Detta vansinne måste stoppas Sverige skall inte ta emot en enda till ekonomisk migrant och de som finns här skall ut!

  • Rätt ska vara rätt. MigV har sagt att mellan åren 2016-2020 ska
   vi ”få” 330 000 anhöriga plus den vanliga strömmen av hitresta.
   Anders ”Snoppen” Borg har sagt att Sveriges ekonomi kommer
   att haverera ”runt 2018”. Han lär få rätt…

 69. Det är en enda stor bluff att invandringen stoppats,Löfven försöker dra i Svenska befolkningen att det är stopp på indrällningen.Rösta bort lögnarn 2018.

 70. Det sägs att den danska statsministern i sitt nyårstal uppmanade alla syrier att börja planera för definitiv hemresa.
  Nu när Magdalena sagt att vi tagit in för många migranter väntar vi härnäst på att vår Store Ledare deklarerar något kraftfullt för att åstadkomma ” ordning och reda” -inte bara ” fullständigt oacceptabelt ”

 71. Det blir 371 beviljade uppehållstillstånd om dagen. Dvs det Sverige beviljar på en dag beviljar Japan på ungefär 20 år. Och med tanke på att vi har 12 gånger färre invånare än Japan innebär det att Sveriges migrationspolitik är över 4450 gånger extremare. Nu kanske någon invänder att jag överdriver siffrorna för Japan och det är sant men beviljade uppehållstillstånd i Sverige betyder inte heller 100% PUT till alla de 135.000 människor utan det är alla tillfälliga uppehållstillstånd, och studentvisum etc. Poängen är densamma. Skillnaden är enorm. Dvs det vi tar in på ett år behöver Japan 4450 år på sig. Och ändå får den som vill halvera intaget epiteten rasist?

 72. Sedan har mig-verket 374 000 ansökningar om anhöriginvandring + de beviljade sedan 2015 660 000, Sverige växer snabbt och även slukhålet för skattepengar.

  • I Sverige pågår en utdragen DÖDSKAMP ! När kommer nådastöten ?
   När allt är slut med Sverige kommer SAMTLIGA POLITIKER att rensa det som finns kvar och fly landet.

   • Så länge de får ett plastkort att sticka i väggen går det bra, i stället för att plocka pengar från ett träd som de lämnat sedan de kommit ut på grässtäppen.

  • Plus alla illegala som ändå har rätt till vård, omsorg och skola!! Samt till alla bidrag!!! Jag gissar att det är den största gruppen inkräktare i sverige numera????????

 73. Vad innebär detta för våra pensioner? Innebär det att pensionsåldern kan sänkas rejält och att pensionerna höjs ordentligt? Jag har trots allt fått höra det så många gånger.

  • Genom en blocköverskridande överenskommelse höjs pensionsåldern i Sverige. Nu ska svenskarna inte kunna gå i pension vid 61 års ålder utan måste jobba till minst 64 år.
   Bakgrunden är att asylinvandringen har fått befolkningstillväxten i landet att eskalera, rapporterade Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) i sin ekonomirapport tidigare.
   Då skrev Dinapengar.se att det är den ”snabba befolkningstillväxten till följd av det stora flyktingmottagandet” plus ett större barnafödande som fått kostnaderna i kommuner och landsting att skena.
   – Från och med 2018 förväntar vi oss att behovet av välfärd ökar betydligt snabbare än skatteintäkterna, sade Annika Wallenskog, chefsekonom på SKL, till tidningen.
   https://www.expressen.se/dinapengar/pension/folkokningen-skenar-da-kan-pensionsaldern-hojas/

 74. Fantastiskt att det finns så många svenskar som accepterar att försörja alla dessa människor.
  Är dom dumma i huvudet?
  Eller vilseledda av det kriminella media.

  En tribunal mot dessa människor i media måste till så fort det går!!!

  • De är troligtvis värre än digerdöden!!! Digerdöden lämnade några att överleva och de kunde så småningom bygga upp en ny tillvaro, de svenska regimerna kommer att ha orsakat massmord och utrotning av alla svenskar inom en snar framtid!!!!

   • OK, det värsta sen och kommer att överträffa den katastrofen. Då var nordbon trots allt enväldig i landet trots decimeringen.

 75. I USA kommer vita under 18 att vara minoritet 2020, under tio är de redan i minoritet. Hur ser det ut i Sverige i dessa åldersgrupper?
  Totalen är inte så intressant det är i de unga åldersgrupperna som avgör vad för land det blir i morgon.

  • Jo men i Usa så tycks det som att åtminstone en ganska stor del av befolkningen är positivt inställda till att ha en restriktiv invandringspolitik. Det var inte helt lätt att få permanent uppehållstillstånd i Usa tidigare heller, och nu stärks gränsen mot Mexico m.m. dessutom. Här i Europa och särskilt i Sverige så är läget ett annat, oavsett vilka kulörer det handlar om så fortsätter förstörelsen och massinvandringen i oförminskad takt här.

  • Jag såg en källa på att etniska vita barn under 5 år idag är redan i minoritet med 49,3% – snacka om explosiv utveckling. Hela förändringen påbörjades 1965 med den Hart-akten (eller vad den nu hette. Sponsrad av judar).

   • Under 10 gäller sen några år. 1965 ”lovades” att den nya immigrationslagen som öppnade upp för hela världen i praktiken inte skulle göra någon skillnad.
    Hart-Cellar immigration act

 76. Med denna enorma import av ny personer som skall leva sina liv på våra SKATTEPENGAR så kommer säkert nya krav på att vi SVENSKA SKATTEBETALARE skall jobba tills vi blir 75 år, då går REINFELDT,s önskan i uppfyllelse. Vi måste även räkna med att SOSSARNAS krav på högre och nya SKATTER kommer inom kort.
  Ps. NÄR VAKNAR SVENSKA FOLKET ?????????????????????????????????????????

  • Mötte en kompis idag som jag inte hört av på länge! Det glädjande var när vi pratat ett tag att vi röstade på samma parti! Så SD för hela slanten! Det kommer gå bra för SD i valet!

 77. Det ni har gjort mot er egen befolkning , är skandalöst !!! Vi är det värsta landet ,att behandla vår egen befolkning på detta sätt , men nu knakar fogarna för 7 klövern , rädslan kommer krypande !!! Med alla negativa händelser runt om i landet , utförda av invällare !!! Så kanske svensken börjar vakna , tittar sig i spegeln !!! Vad är det för dårar jag röstat på !!!

 78. Det tillkommer ett antal tusen som bara inväller utan att anmäla sig för myndigheterna. Folk som vet att de inte får PUT men som blir försörjda av svenska folkets bidrag till redan invandrade släktingar och vänner. Eller genom grov brottslighet?

 79. Snart får nog Magdalena Andersson kontakta Lyxfällan, så de får hjälpa henne sanera sin / Sveriges ekonomi!

 80. Citat: ”Media rapporterade dock för två år sedan att Sverige stängt sina gränser”.

  Bra då vet vi. Ofta så blir man glad eller till och med upprymd vid nyhetskonsumerande av etablerad media i Sverige.

 81. De ska väl hem och bygga upp landet de flytt från eller är sanningen den att komma hit och leva på bidrag..
  Migverkets utvisningsbeslut är ett skämt, alltför få skickas tillbaks och många går under jord. 7 klövern vill att folkutbytet ska fortsätta som tidigare.

  • OM! du fick komma till ett land där du kunde få kravlösa bidrag som är 10 gånger högre än din lön! skulle du då vilja återvända hem igen!

 82. När konjunkturen vänder kommer Sveriges fall att blir hårt. Lika bra att SD inte styr då. Inte moderaterna heller. Jag tror både SD och M kommer att gå framåt i årets val, men att Löfvén bildar regering med C och L med stöd av V och MP. Sedan kommer kraschen. S backar, C och L raderas nästan ut. Den invandrade kriminaliteten exploderar. Svenskar och kloka invandrare flockas till SD och i mindre utsträckning M. 2022 – eller tidigare om det blir nyval – bildar Jimmie Åkesson regering med Moderaterna. Hoppas det inte är för sent att rädda vårt land och vårt folk då.

 83. Skall Sverige byta befolkning och bli ett muslimsk land? Har Löven och de rödgröna
  förståndet i behåll ?

LÄMNA ETT SVAR