Video: Unga tjejer kastar sten på SD:are och somaliska killar pratar om att misshandla honom

En SD:are filmade ett övergrepp mot honom i Göteborg. Det hela började med att tjejgänget störde SD:s valstuga där polisen bad dem avlägsna sig.

I den andra filmen kom ett gäng somaliska killar och pratade på somaliska om att slå honom. När han går därifrån springer tjejerna efter och kastar sten.

Uppdatering:

Bawan Said, som hörs tala i klippen och som fick stenar kastade mot sig, kommenterade händelsen:

Dom tjejerna störde vår arbete när vi försökte prata med våra väljare. Dom skrek ”Allaho akbar” och sedan gick dom på personliga påhopp. Vi bad dom ungefär 10 gånger att vara snälla och lämna platsen eftersom dom försvårar vårat arbete. Men då skrek dom bara högre. Till slut kom polisen och bad dom att försvinna men dom kom tillbaka efter 20 minuter. Dom följde sedan efter mig för att jag skulle ta bort första videon som du hittar på min profil.

Video 1:

"Hijabslynglar" stör SD-medarbetare och visar förakt mot demokrati och yttrandefrihet. Polis borde ta i med hårdhandskarna när valarbetare eller andra störs, hotas, trakasseras eller misshandlas?

Posted by Ulf Göran Möller on Wednesday, August 22, 2018

 

Video 2:

Är detta demokrati?Somaliska killar "sluta filma" (ska vi slå han på somaliska)Tjejerna spottar, kastar sten, kallar mig för "bög" "HORUNGE" "husblatte"… Jag är så j*vla trött på detta….

Posted by Bawan Avraham Said on Wednesday, August 22, 2018

 


Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.