30 procent av ’ukrainska flyktingar’ från andra länder
Foto: Mvs.gov.ua, CC BY 4.0

Omkring en tredjedel av de som nu strömmar in i Frankrike från Ukraina är egentligen ekonomiska migranter från andra delar av världen, framför allt Mellanöstern och Nordafrika. Det visar en undersökning som tidningen Le Figaro gjort.

Över 5 000 flyktingar har hittills kommit till Frankrike där man säger sig kunna ta emot upp till 100 000. Vissa har transporterats med buss från Berlin medan andra kommit med tåg och flyg.

Dock är en betydande andel av dem som kommer via officiella kanaler och identifieras av myndigheterna inte ukrainare. Så många som 30 procent består av migranter av andra nationaliteter.

LÄS ÄVEN: Ekeroth: ”Inte konstigt att svenskar föredrar ukrainare”

7,5 procent är algerier och 3,5 procent från Elfenbenskusten respektive Marocko. Andra grupper är migranter från Indien, Kyrgyzstan, Demokratiska republiken Kongo, Kamerun, Pakistan, Nigeria och Kina.

Incitamentet för ekonomiska migranter att få asyl i Frankrike genom att låtsas vara ukrainare är att de får flyktingstatus med garanterat boende och stöd för utbildning, uppehälle och vård.

Föredrar ukrainare

Presidentkandidaten Eric Zemmour säger att ukrainare med familjekopplingar i Frankrike bör släppas in.

– Det finns människor som är som oss och människor som är olika oss, säger han till BFM TV.

LÄS ÄVEN: Ukrainska gruppvåldtagen på flyktingboende

– Alla förstår nu att arabiska eller muslimska invandrare är för olika oss och att det är svårare och svårare att integrera dem.

Stötta Samnytt med Swish: 123 083 3350

Författare av texten

Andreas Nilsson

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.