32-aring-lulea-haktning
Inrikes

32-åring häktad för brutala mordförsöket i Luleå

Publicerad 8/12/2021
Annons

På torsdagen häktades den man som i fredags brutalt försökte knivmörda en annan man på öppen gata i Luleå. Mannen är 32 år gammal, har svensk bakgrund och är tidigare kriminellt belastad.

Samnytt har tidigare rapporterat om det brutala mordförsöket och även publicerat en video som dokumenterar händelsen som inträffade fredagen den 6 augusti i bostadsområdet Kuststaden i Luleå. Den nu häktade 32-åringen sitter grensle över offret och hugger vildsint med en kniv mot dennes kropp.

LÄS MER: VIDEO: Försöker skära halsen av man framför Luleåbor

Motivet till mordförsöket är inte klarlagt. 32-åringen nekade under häktningsförhandlingen till brott men förklarades häktad på sannolika skäl, den högre misstankegraden, misstänkt för försök till mord. Han beläggs också med restriktioner.

Häktningen motiveras med att det finns riks att den misstänkte försöker undanröja bevis och begår nya brott om han försätts på fri fot. Beslut fattades också att 32-åringen ska genomgå en utredning för att utröna om han lider av en psykisk störning.

Mannen är tidigare dömd för bland annat narkotikabrott och rattfylleri. Han står också åtalad för stöld och våldsamt motstånd för händelser som inträffade i juni i år där rättegång ännu inte hunnit hållas. 32-åringen har svensk bakgrund.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
816Man ihjälskjuten vid idrottsplats – ”Man vill flytta från Stockholm”
Annons