Arkivbild.

44 % av grundskoleeleverna i landets tre största städer har ett annat förstaspråk än svenska

Delningar

Mycket få av barnen och ungdomarna talar något av de fem nationella minoritetsspråken då det numera nästan uteslutande handlar om utomeuropeiska samt östeuropeiska språk.

Tidigare i år uppmärksammade Samhällsnytt forskning av den dagsaktuelle och kontroversielle forskaren Tobias Hübinette som visar att till 2028 kommer uppemot en tredjedel av alla nyfödda barn att födas av utrikes födda och invandrade mödrar.

”Den svenska ’hypermångfalden’ blir allt mer ’supermaxad’ bland landets barn och ungdomar och Sverige är numera ett av västvärldens allra mest mångspråkiga länder”, skriver Hübinette i ett blogginlägg publicerat för ett par veckor sen.

Hübinette har tagit del av Skolverkets senaste statistik som omfattar läsåret 2017/18 över andelen grundskoleelever som talar ett annat språk än svenska i hemmet och som förstaspråk.

I praktiken rör siffrorna samtliga barn och ungdomar i landet i åldrarna 7-16.

I åtskilliga kommuner i de tre storstadsregionerna har andelen redan passerat 50 procent och i vissa fall nästan nått så högt som 70 procent.

I landet som helhet ligger andelen på 27,6 procent och 44,1 procent i Stockholm, Göteborg och Malmö.

”Sverige är idag m a o antagligen mer mångspråkigt än USA vad gäller mångspråkigheten bland barn och unga”, konstaterar Hübinette.

Några av kommunerna och andelen:

Botkyrka: 58,3
Flen: 47,9
Helsingborg: 38,4
Hultsfred: 42
Landskrona: 45
Malmö: 59,8
Olofström: 41,8
Solna: 44
Stockholm: 37,8
Sundbyberg: 51,5
Sävsjö: 35
Södertälje: 67
Upplands-Bro: 43,5

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

348 KOMMENTARER

 1. Men ingenstans i denna text kan jag läsa om att dessa barn lär sig svenska… Det är nog det sämsta med ”mångkulturen”. Vi har inga krav på att de ska lära sig svenska. Istället har de krav på oss att vi ska lära oss arabiska, somaliska, och alla de språk DE pratar… I SVERIGE! För mig är det skandalöst att vi låter det gå så långt.

  Men å andra sidan sett, det är skandalöst att vi tar emot så många ”flyktingar” som vi gör, och det utan några som helst urvalskriterier eller krav på dem.

 2. I sverige gäller det arabiska och inget annat,
  kommer Wallström att utbrista….
  Ett fredens språk som betyder oerhört mycket för svenska folket……
  VI ÄR PÅ GOD VÄG, SVARAR LÖFVEN M.FL.

 3. Antagligen är det så att är enklare att lära svenskarna några nya språk. Det finns ju forskning om hur IQ är fördelat i världen.

 4. Detta kommer bli lösningen för att åter befolka landsbygden. När svensken börjar förstå vart hän det barkar, när stad efter stad invaderas av nationaliteter och kulturer svensken inte känner igen sig i kommer de söka sig till mindre orter där de lyckats behålla någon form av svenskhet, om det nu kommer finnas någon kvar, eller vi få leva med böneutrop i hela landet.

 5. Helt sjukt, fan jag blir pessimistisk att det faktiskt går att ställa detta till rätta, vilket hästjobb för den som försöker.
  Sen ser jag att den galna Koreanen har ett finger med i spelet så vet i fanken vad man ska tro eller dra för slutsats av detta.

  • Det där var ett beställningsjobb bara.
   Inget annat.
   Kom ihåg att det är Bonnier som styr den sortens utredningar och publiceringar av detsamma.

 6. – Vems land är Sverige egentligen och varför anpassar sig inte invandrarna till sitt nya land. Självklart är de det de ska göra och förm. går det inte att styra på annat sätt än med reglering av bidragen plus att all samhälleligt tolkstöd tas bort, behöver de tolk får de skaffa och betala det själva. En svensk medborgare ska inte behöva ha tolk för att hantera det svenska språket. Allt annat är totalt galet.

 7. Alla asylsökanden i Finland är tvungna att skriva ett intygande på att lära sig finska,om det inte sker så utvisas vederbörande.Ett krav med ett intygande.

 8. Lär ut hemspråk som arabiska, pashto, urdu, mfl till dessa ”barn”, istället för svenska. Så har dom något att falla tillbaka på när dom kommer hem.

 9. Oj oj…
  Inte långt kvar då tills svenskarna är i underläge då..
  Kan SD reda upp det här måntro??
  SD vill ju inte riva upp några beviljade asyl beslut ju…
  Dom kommer ju bara att bli fler ju!
  7-10 barn så går det snabbt …

  • Den som bär det ytterst ansvaret för både lagen och bristerna är MuslimPartiet och hon som tänker med underlivet Maria Ferm.
   C och Annie ville bara skotta godhetspoäng.

  • Blir faktiskt svårare och svårare att prata svenska på sin arbetsplats då alltfler aldrig lär sig språket och håller sig till engelska. Gå på en restaurang i Stockholm och du blir tilltalad på engelska. Svenskan är verkligt hotad nu.

 10. Hur kan man anse att arabiska är mångspråkighet, eftersom det är just arabiska som enfalden (”mångfalden”) nästan uteslutande handlar om. Skolresultaten visar redan nu att det kommer gå käpprätt åt helv.. i samhället eftersom de vi tar in inte klarar av att prestera utan vi kommer få en brottstyngd underklass som redan är problematisk för att tala med mycket små bokstäver.
  Vilken [email protected] framtid!

 11. Det är många år sedan jag satt på en restaurang och lunchade med dottern. Och lyssnade på ett gäng invandrargrabbar bakom mig. Och förträffligheten med Sverige. Och rätten man har att leva i sin kultur i Sverige. Med kulturen följer ju givetvis språket med. Ingen kan ställa krav på att dom ska lära sig svenska står till och med i svensk lag att dom har rätt att leva i sin kultur. Nu är vi där hur ska man lösa det här. Givetvis hemspråksklasser. Jag har hur många finländska vänner som helst och 90% av alla som har gått i hemspråksklasser bryter kraftigt på finska och tänker på finska. Pratar man med en svensk så ska man översätta det i hjärnan till finska och översätta det till svenska det man säger. Samtalen blir många gånger tröga det blir inga naturliga snabba svar. Vi kommer att få ett jätteunderligt Sverige där vi eller invandrarna har någon ordförståelse det är så på arbetsplatser invandrare kan inte ha ett samtal med myndigheter eller sjukvård. Ändå ska dom ta hand om våra äldre.råkade ut för det här med morsan. Man fick åka in och reda upp det när inte den arabiska personalen klarade av språket med 112 eller myndighet. Dom kunde inte kalla på ambulans. Men sjuklövern kommer med populistiska lösningar för invandrarna för att få röster.

 12. Lugn, Regeringen kan säkert förklara vad som är bra med denna utveckling för Hemländerna och Sverige?

 13. Hej

  Det så kallade etablissemanget har begått en veritabel gruppvåldtäkt mot sitt eget folk.
  Detta borde vara helt enastående mänsklighetens i historien.

 14. Att ändra på det med obligatoriska statliga åtgärder vore:

  a) horribelt
  b) monstruöst
  c) likt ett senmedeltida assimilerings-barbari

 15. Och det var dessa som skulle ta hand om våra pensionärer, men sjuklövern glömde visst en sak, att lära dem svenska språket, kan någon komma på något våra regeringar gjort bra för svenska folket de senaste 20-30 åren? Själv kan jag inte komma på något.

  • Om 20-30 år kommer ingen människa ’behöva’ ta hand om våra pensionärer. Det kommer robotar sköta, hur tragiskt det än låter.

   • Om 40 år Får Pensionärer Tusen Kronor Mer I Pension !!!!!
    röööfven Fick FYRATUSEN I Löneförhöjning Förra månaden !!!!!

    • År 2020 höjs pensionsåldern till 69 år. Och mellan år 2025 och 2030 kommer vi tvingas till att jobba tills vi blir 75 år. Och räkna med mycket kraftigt sänkta pensioner framöver…….. d.v.s. om 7-klöverns politiker får fortsätta att bestämma. Det är vi vanliga hederliga svenskar som tvingas till att betala kalaset.
     /CC

 16. Fred mellan Eritrea och Etiopien efter 20 års konflikt nu kan 45000 Eritrianer och 25000 Etiopier äntligen få åka hem som nu bor i Sverige.

  • Syrien är väl på gång också att stabiliseras.

   I ett humanistiskt perspektiv behövs alla syrier som bor i Sverige, i Syrien. De har nu rustats med utbildningar, ekonomi, nätverk i EU, etc.

   Regeringen arbetar också med återvändande, men de tycks ligga lågt i publika tal om det?

  • Politikerna har helt missförstått asylrätten. De blandar asyl – som innebär tillfälligt skydd från konkret förföljelse – med permanent invandring. Vem har sagt att den som behöver skydd undan ett krig eller politisk repression ska bli svensk medborgare och bosätta sig i Sverige? Varför skulle flyktingarna ens vilja det? Det naturliga för en flykting är ju att så snart som möjligt återvända hem!

   Men politikerna har fått för sig att alla tillfälligt skyddsbehövande ska flytta hit permanent och få del av vår välfärd. Resultatet är att vi lockar hit helt fel personer, nämligen personer som inte alls var tvingade att fly, utan som medvetet flyttat från underutvecklade förhållanden till ett land där de hört att man utan ansträngning får en sagolik ekonomisk välfärd.

   För att motivera massinvandringen har politikerna försökt inbilla svenskarna att asylinvandringen är lönsam. Det är den inte. Det är dessutom helt fel argument. Asyl ger man av humanitära skäl, inte för att flyktingarna är lönsamma. Annan invandring kan motiveras av ekonomisk skäl. Däremot ska hjälpen till flyktingar ger så ekonomiskt som möjligt så att man med rimlig insats kan hjälpa så många som möjligt, särskilt kvinnor och barn. Det innebär stöd till flyktingläger i krisområdets närhet, inte att ta hit en grupp av de mest förslagna unga männen och ge dem livstids försörjning på de svenska skattebetalarna bekostnad.

    • Konsumenter på skattepengar. Bättre att göra de stora svenska massorna rikare så att de kunde konsumera. Norsken konsumerar väl nästan dubbelt i jämförelse med svennen.
     En bonus hade varit ökad nativitet.

   • Sverige hade kunnat gå på din linje om det inte var för att ett antal idioter i 7-klövern aldrig kunde ta ett beslut innan de kollat så att de gick tvärs emot SD.

  • Tråkigt då att Åkesson inte sa ett knyst om återvandring i Almedalen då. Men minskad invandring a la SD och integrationsåtgärder trollar säkert fram ”folkhemmet” igen ska ni se.

 17. Då är det hög tid att utlänningarna flyttar
  hem, eftersom dom inte vill Integrera sig
  Lättare att komma till det dukade bordet
  än att bygga upp nåt eget
  Jävla parasiter!!!

 18. Detta är Sverige 2018!!!! Fyfan om våra mor och farföräldrar fick se detta!!!!! Man skäms att detta har fått genomföras rakt framför ögonen på en!!!!! VI ÄR SVERIGE!!!!!🇸🇪🇸🇪🇸🇪

 19. Svenska skall alltid vara 1:a språket. Vill de lära sig det språket där de kom ifrån skall de bekosta det själva.
  När vi har alla dessa förståndshandikappade politiker som bestämmer blir det så som vi har det idag.
  SD 2018

 20. Gustav Fridolin fick en unge för några år sedan. Har han placerat den i en förskola med låg eller hög andel nyanlända invandrare?

 21. Låt det bli besvärligt att inte kunna svenska. Ta bort all information på andra språk. Neka tolkhjälp osv.
  Det kanske skulle öka villigheten att lära sej språket i det land man sökt hjälp i.

 22. Nu dröjer det inte länge till när vi svenskar är i minoritet i vårt eget land. Att vi redan är rättslösa har redan bevisats gång på gång. Vad och hur har pk-politikerna och invandrarkramarna tänkt att vi ska överleva? De själva kommer att pysa ut bakvägen för råttorna lämnar det sjunkande skeppet.

 23. År 2005 kunde man läsa att det bodde 193 olika nationaliteter i Stockholm. Jag tror Malmö gått om den siffran för längesedan.

  • Redan 1985, när jag bodde i de numera utsatta områdena i Norsborg söder om Stockholm, sades det att det bodde 60 nationaliteter där.

   • Skulle vara intressant att veta hur det ser ut totalt i hela landet. Jag hörde att Malmö bara vara några ifrån att representera hela världen.

 24. Spåren av svenskarna kanske överlever som en spillra i Finland. Kanske. Det låter kanske dramatiskt.

  Detta har tagit 10-20 år. Inte lång tid. De flesta i 40-60 års ålder tycker att 20 år inte är så väldigt lång tid sedan. Nästan som 9/11 i ’tidsavstånd’ och det känns inte så länge sedan.

  20-30 år ytterligare…

  • Jag tror att efter att Sverige har förstörts, så kommer man eventuellt att minnas gamla Sverige i svenskbygderna i USA och kanske Finland.

 25. Det är exakt detta jag anfört när jag emellanåt kommenterat, debatten om ”ålderskontroller”, ”bara riktiga flyktingar”, ”vad som gäller här”, ”hårda regler” osv är för länge sedan helt överspelad. Enbart slöseri med tid. Allt handlar nu om våra svenska barn och efterkommande ska lämnas ett eget hemland i arv eller om dom under sin livstid ska bli statslösa. Jag är övertygad om att många svenskar inte riktigt förstår vad det innnebär att ge bort sitt enda hemland, ”man saknar inte kon förrän båset är tomt”.

  På samma sätt som NoGoZonerna i dag är förlorade för svensk lag och kultur kommer inom en inte speciellt avlägsen framtid allt större delar av landet falla bortom svenskens kontroll. Precis som jag skrev i mitt förra inlägg, inte ens stängd gräns kan längre hindra detta, enbart födslar och giftemål kommer på sikt säkerställa att hela landet ställs under kolonisatörernas våld. Vad ska förhindra det? Bara antalet födslar PER MÅNAD är nu fler än vad gränspolisen kan utvisa PER ÅR, utöver det ankommer hundratusentals anhöriga årligen, vilka alla ges gratis bostäder ur vilka svenskar vräks. Och vem äger Sverige, Reinfeldt var tydlig med det, hade han fel? Det finns olika åsikter.

  Jag såg för en tid sedan ett reportage om en vilde, en obehaglig och korpulent kvinna kring 50, som efter åratal skulle tvingas lämna migrationsverkets boende, hon sa ”jag ska ingenstans, dom får bära ut mig härifrån”. Dom hade dragit in hennes dagpenning, hjälpte inte, hon åt tillsamman med övriga landsfränder. En säck ris föder många och kostar inte mycket så glöm sänkta bidrag gör skillnad. Ta hennes exempel och upphöj det i en miljon, lägg på att de flesta är unga män med mycket våldskapital och inget att förlora. Det hade krävts åtgärder som andas 1930-tal för att ens påverka mätbart, det kommer inte ske i fredstid. Medan vi var på jobbet gav 7k bort landet, i dag skrattar dom åt oss, dom har redan lagt en helt ny politiskt spelplan på plats, en spelplan där ”pur-svensken” är på god väg att bli irrelevant. Grattis.

  • Så blir det….Vissa bedömare med insikt i befolkningsprocesser har sagt, att Sverige vid ingången till år 2050 – med största säkerhet har en muslimsk folkmajoritet…D.v.s. Kalifatet har därmed blivit ett faktum…
   Invandringen behöver endast omfatta några 10.000 – tals/år. Anhöriginvandring o. nativitet sköter resten.
   Kan inträffa något decennium tidigare, ifall utflyttning av svenskar o. européer blir mer omfattande, enl. samma expertis.

   • Det låter mycket. PEW säger drygt 30% under fortsatt asylinvandring. Vilka bedömare är det som säger över 50%?

    30% är fortfarande väldigt mycket men det lär inte skapa något kalifat.

 26. När man åker tunnelbana är en överväldigande majoritet med icke nordiskt utseende. Trodde tidigare i min enfald att invandrare enbart var max 20-25 % av befolkningen, så de här uppgifterna verkar stämma. Vi har blivit förda bakom ljuset genom mörkläggning och lögner och Gud vet hur många som är här illegalt utan vare sig ID-handlingar eller vilka de är. Fullständigt oacceptabelt är det!

 27. Hur i hela fridens dagar skall detta sluta? Kaos, oregerlig nation att styra, ett mångkulturellt helvete, ett förverkligat Babels torn?

  • Nejdå, SD kommer minska invandringen från u-länderna litet grann och sedan raskt bygga ett (mörkhyat) folkhem! Det är bara litet integration som ska till! Heja Jimmie!

 28. Nationalism har byggt landet fram till för ca 30 år sedan . Efter det har vänsterliberalism raserat landet och det bara fortsätter . Suck !!!

 29. Snart kommer statistiken visa att andelen ”svenska” barn ökar igen. Dvs barn som är födda i Sverige av föräldrar som har fått svenskt medborgarskap. Huu…

  • Så är det troligen redan. Kanske ytterligare 15 – 30 procent av barnen är barn där bägge föräldrarna är utlänningar. Folkutbytet är redan ett faktum.

   • Det är precis så, redan ja…
    De har dessutom ändrat definitionen, så att det räcker med en svenskfödd förälder för att listas som 100% ”etnisk” svensk i statistiken.

 30. Endast 33-56% av eleverna pratar svenska. Enligt Aftonbladets metodik är detta inte fake news. Återvandring är en nödvändighet. Det räcker inte med ansträngningar och utmaningar då detta är ett av de allvarligaste tecknen på samhällets sönderfall. Integration = noll.

  • enlig AB så är är sv. bäst på reall news!! o fri media i världen…

   ja enlig AB.-. hahahahahaha

   o då är jag kung

 31. Hela iden med ett välfärdssamhälle är att alla inte använder sig av alla skattefinansierade tjänster. Då fungerar det.

  Har man ingen bil sliter man mindre på vägen. Är man inte speciellt sjuk, sliter man inte på bidrag och sjukvård etc.

  Och i skolan baseras detta på att varje elev har minst 1 förälder som kommer betala skatt i 40-50 år. Och då alla inte skaffar barn så blir det ett överskott och systemet fungerar.

  Men.. om man gör om det hela. Låt varje skatebetalare betala för 2-3 skolelever. Som inte har någon förvärvsinkomst. Så går det inte ihop.

  Men då belånar man folket, och sedan av andra länder. Och sist men inte minst införs komersiella skolor. Och de som inte har råd, får väl ge sig på dem som har. Bra val att mosa ett väl fungerande system.

 32. ”Rösta på skolan!”
  Vilken f.d. skolminister är det som går till val på det? Inte bara de statistiska resultaten utan även elevernas egna skolval stödjer honom ju. Inte mycket heller.
  (Eller böt de ut den parollen samtidigt som de böt partinamn…)

 33. Som jag har skrivit här så många gånger tidigare … Senast år 2055 blir muslimerna fler än oss infödda vanliga svenskar och då tar islamisterna över makten i Sveriges riksdag. Då tvingas våra barn och barnbarn att bära slöja eller nikaber. Då kommer det att införas sharialagar. Så kommer det att bli om 7-klöverns politiker får fortsätta att bestämma.
  /CC

  • tjaba.. CC long time no see hahaha 2055 ??? optimist där…

   2025 siktar jag snarare på.. september är vägskälet!!! i år
   se bara på securitas vad dom dummar sig!!!

 34. Folkutbytet skedde medan vi lät oss luras av politikernas lögner och fiffel bakom våra ryggar.
  Sista chansen att rädda oss är SD i höst.

 35. Alltså det som upprör mest är dessa lakansprydda flickor! Kommer själv ihåg hur det var att vara tonåring det man inte behövde var ett lakan på huvudet, vi hade togaparty minns jag…det är klart att bröderna tycker svenska tjejer är horor…

 36. Grundskolan – Elevstatistik – Läsåret 2017/18 – Visar uppgifter för: Malmö (geografiskt område)
  https://siris.skolverket.se/reports/rwservlet?cmdkey=common&geo=1&report=gr_elever&p_sub=1&p_ar=2017&p_lankod=12&p_kommunkod=1280&p_skolkod=&p_hmantyp=&p_hmankod=&p_flik=G

  Sök statistik
  Sök i SiRiS, SALSA, Jämförelsetalsdatabasen samt Skolinspektionens rapporter och skolenkäter.
  https://www.skolverket.se/skolutveckling/statistik/sok-statistik-om-forskola-skola-och-vuxenutbildning

  • Men vad gör det? vissa är ju för öppen svenskhet och förstår inte att man blir inte svensk bara för att man tar av sig slöjan när man kliver över gränsen.
   Jag kan hygglig engelska och lite ryska gör det mig till något annat än vit svensk? NEJ!

  • Finns fortfarande en chans att förbjuda vissa saker inom Sveriges gränser.
   Svexit är antagligen en förutsättning till det.

   Förbjud:
   Religiös information, eller byggnader.
   Alla andra språk utöver Svenska, på alla platser utom i hemmet.(inga brochyrer eller annan info någonstans).
   Invandrare som inte är välkommna i Sverige av majoriteten.

   Alla vet att rött-ljus betyder stopp.
   Sverige måste bli tydlig med vad som gäller.

 37. Detta är verkligen skrämmande statistik. Om 1/3 av dem som föds 2028 har utlandsfödda föräldrar innebär det att befolkningen på sikt kommer att bestå av en stor del andra generationens invandrare. Ytterligare en stor del kommer att vara tredje eller fjärde generationens invandrare. Även om en del av dessa kommer att naturaliseras – särskilt de som har nordisk eller nordeuropeisk bakgrund – så kommer snart en majoritet av Sveriges befolkning inte vara eller känna sig som etniska svenskar. Det Sverige som våra förfäder byggt och som vi ärvde från dem har då upphört att existera.

  • vi är där snart, i Malmö är det mer eller mindre över 50% redan … så om 20-30 år kommer sveriges befolkning att vara arbarer och afrikaner till 50% … undrar hur många som egentligen tänker på det då man kollar upp dessa siffror i denna databasen …. skrämmande

 38. ja men exakt.. varför finns då sv. undervisning i skolan.. då det är ett utdöende språk?? o varför går texten på tv på sv.. ist. för på ryska ? o varför skirvs AB på svenska ist för urdu??

  näää jag fattar ju ingenting nu.. om man förringar sv. språket då borde alla medier överge det ist.. så gör dom ju inte det.. alltså?? vilken skitsnack.. lägg ned alla översättningar på andra språk ta bort tolkar då..!!! då kommer alla med en gång att prata sv…. !!! annars är det ren bs o cirkus det som sker i sv….

  jag motsätter mig hemspråk undervisning i skolan.. !!!
  -förresten .. det är cirkus i sv.!

 39. Sossarnas ”samhällsbygge” är en dyster historia… Får det fortsätta så är Sverige ett kalifat med sharialagar innan vi vet ordet av. Då kommer den mest hårdföra ”liberalen” att kunna hålla sig för skratt.

 40. Befolkningsutbytet kanske inte är helt fel ändå; ett dummare folk än det svenska måste vara svårt att hitta!

  • Jag håller med. Jag är en av ca 50 000 högutbildade som flyr från sverige varje år. Tror att de flesta av oss som har flytt har sett vartåt det barkar hän. Varför skulle vi bidra med skattepengar till det här vansinnet? Vi är högt uppskattade i många länder. Sverige är nog det sämsta landet som finns att bo i såvida man inte lever på bidrag.

   • Förstår dig! Stannar nog själv klar och njuter av skådespelet à la Nero. Blir det för hett om öronen så sticker jag. Är dock inte helt pessimistisk, allt kan komma att vända tvärt i detta galna land, landet Extrem.

 41. ”Samhällsbygget fortsätter” säger hovnarren. Den som blir överraskad av dessa siffror är/ har varit naiv.

 42. Man kanske skulle lära sig arabiska och börja sälja knark. Såg just en liten arabisk tjej som körde runt med fabriksny, enorm BMW. Rena, vita pengar? Mitt samvete sätter käppar i hjulet som vanligt…

 43. Förvandlingen av Sverige till ett land befolkat av muslimer och afrikaner går nu snabbt. Och det kommer att accelerera eftersom dessa snabbt förökar sig.

 44. I tillägg kommer alla barn med svenska som förstapråk med föräldrar invandrade i andra och tredje generationen. Även om det blir bomstopp för invandring är skillnaden i nativitet förkrossande. Det svenska är borta inom 20 år. Ett befolkningsutbyte i snabbare takt än någonsin tidigare skådat.
  En enkel observation i det offentliga rummet så är svensken nästan utraderad. Man ser han bara i skärgården och på arbetsplasterna.

 45. Den svenska myllan är svensk och inget annat . Det är hög tid att skicka tillbaka inkr…arna !

  • Tror du att han någonsin kommer att göra det.
   sverige kommer alltid vara ett invandringsland(Åkesson)
   Så det är bråttom med rot-avdrag till hemlarm nu 🙂

 46. Ett EUs Babylon. Folk kommer bokstavligen ropa på en diktator. Problem
  Reaktion Lösning. Det här är vad globalisterna vill. Ska Sverige vara först
  ut?Alla dessa varianter av språk, leder också till kulturella förbistringar.

 47. SVERIGE GÅR MOT EN STOR NATIONELL KATASTROF
  Och värre blir det.Redan på 2040 talet kommer de flesta som bor i Sverige att vara muslimer!!!

 48. Om en generation är svenskarna praktiskt taget utplånade. Vad politikerna inte tänkt på är att rösterna från denna grupp inte kommer att hamna hos de etablerade partierna. Det blir arabiska, muslimska partier som kommer införa sharia-lagar mm.

 49. Så många procent talar då inte Svenska som första språk!! Men dom får ju hemspråk!!!!! HUR SKULLE DET VARA OM DET BLEV LAG PÅ ATT PRATA SVENSKA I SVERIGE!!!!!!!!!! 🇸🇪🇸🇪🇸🇪🇸🇪🇸🇪🇸🇪🇸🇪🇸🇪🇸🇪🇸🇪🇸🇪🇸🇪 Tänkte på våra barn!!!

     • Jag vill nog bli gammal, men allt skit jag har upplevt i mitt liv har gjort så att jag dricker för mycket alkohol för att dämpa ångesten.
      Det gör att jag omöjligt kommer att bli äldre än 60 år.

     • Du behövs i kampen mot antidemokratiska krafterna. Släng flaskan och upp till kamp. Kampen pågår i sociala medier, i vardagliga samtal. Ångesten släpper med sysselsättning.

     • Ok. jag slänger spriten på någon töntig antirasist så har den gjort lite nytta i alla fall.

 50. AfS har den enda rimliga lösningen om vi inte vill fortsätta med att betala för vår egen utplåning. Inrätta Återvandringsverket och lägg ner Migrationsverket = Folkutbytesverket.

  • Sant. Men AFS ska vara glada om dom kommer över 4 %.

   Vi har inte råd att vänta 2 till 3 mandatperioder till. Då är sverige som vi känner till det borta.

   Slösa inte din röst på något verkningslöst . Rösta SD . Dom har jobbat i 25 år för det här..

   • Men se då till att rösta för något annat då. SD har varit tydliga med att sverige ALLTID kommer att vara ett invandringsland.
    Men ni kanske vill lösa det med rot-avdrag till hemlarm?
    Det är nu vi har problem och SD vill inte skicka hem några.

    • Det vill dom visst. Alla som gör grova brott ska utvisas direkt.

     Alla invandrare är inte hedersmördare. Det är det SD pratar om.

     Asylinvandringen ska stoppas.

     Sköter man sig inte så ska dom utvisas.

     Låter rätt bra i mina öron i allafall.

     • ok, för mig låter det som kalergiplanen.
      Tänk själv om du flyttade med 2milj svenskar till något land skulle du då ge upp det som du har i dina gener?
      Det är nästan omöjligt då vi biologiska är programmerade ett vara på ett visst sätt.
      Alla etniciteter är olika.

     • Människor är olika även om man kommer ifrån samma land.

      Jag är rätt olik Fridolin , Christer Pettersson , GW persson osv.

      Dom med hedrskulturer ska inte ens tänka på Sverige. Dom ska vara i sina egna länder där dom hör hemma.

      SD tror jag tycker det samma.

     • Du måste tänka mer i det stora hela.
      Nej det kan ju knappast vara någon vettig människa som är som dom.
      Men tänk, vi vita är samhällsbyggare, problemlösare, uppfinningsrika, går sällan in i konflikter. Det sitter i generna.
      Afrikaner har ju andra gener och är på andra sätt, ex har dom mer testosteron, snabbare i sporter.
      Asiater är smarta(Har i genomsnitt högre IQ)
      Alla etniciteter är olika av naturen och det är inget rasistiska i det.
      Havande mammor i olika länder har fostret olika lång tid.
      James Watson har skrivit böcker i ämnet och vunnit nobelpris(finns andra författare me)
      Ett samhälle byggs bäst med en homogen befolkning,det är inget rasistisk bara naturligt.
      Naturen har skapat olika etniciteter varför ska vi då förstöra det. Och ja,SD har inget emot det verkar det som.
      Då det till största delen är ((())) som ligger bakom allt vurmande för mångkulturen så kan jag inte rösta SD då Israels flagga ofta syns med SD.

     • Det räcker inte med skicka hem brottslingar. De som är i Sverige illegalt, de som ljugit för att få uppehållstillstånd samt de som arbetar för att islamisera Sverige och de arbetsskygga som lever på bidrag skall hem.

     • Precis. AFS vill gå för fort framåt. De kommer att göra så samhället kollapsar.

     • ”AfS vill gå för fort framåt”… Inser ni inte att Sverige har tagit in 1700000 stycken migranter sen millennieskiftet? Samtidigt under samma period gick antalet svenskättade ner med 130000. Det finns ingen tid att förlora, svenskar håller på att etniskt rensas ut från deras eget land.

      Dessutom är de svenskar som fortfarande är i livet mycket äldre än invandrarna, redan nu är 44% av männen mellan 16-45 år av utländsk härkomst. Och mera, man kan inte bara titta antalet svenskar och invandrare, man måste titta på hur som är i fertil ålder och faktiskt skaffar barn! Naturen är skoningslös och om svenskarna vill bli evolutionärt utkonkurrerade så kommer det att hända.

     • Tro inget annat än att jag också vill skynda på som Afs, men jag vet hur segt allt går i verkligheten,Annars blir det uppror och krig. men det är kanske omöjligt att komma ifrån, det har redan gått för långt. Väntar vi längre så blir det ännu värre.

   • ”Slösa inte bort din röst på något verkningslöst”, skriver du.
    Jag tycker att man skall inte slösa bort sitt liv i ett förlorat land.
    Om man inte är batiktant eller politiker med flera livvakter torde livet i Sverige te sig ganska meningslöst. Har själv inte varit i Sverige sedan 2010 och redan då såg det illa ut. Men visst skall jag rösta på SD ändå, trots att jag anser slaget mot globalisterna förlorat.

   • Åkesson sa inte ett knyst om återvandring i Almedalen. SD är för åtminstone 4000 kvotflyktingar per år från u-länder UTÖVER alla som redan kommit. En röst på SD är en röst på åttklövern, helt meningslöst.

 51. Om man bortser för de etniska aspekterna, ser enbart till de ekonomiska. Skolresultaten kommer kollapsa som i sin tur leder till att Sverige går mot ett U-land, precis som FN förutspått redan 2030. Redan om drygt 10år.

 52. Avskaffa all hemspråksundervisning i vart fall för alla dem som inte först talar flytande Svenska och Engelska.

  De som har dubbla medborgarskap ska inte ha rösträtt i Sverige.

   • Eftersom föräldrarna enbart talar habla-habla i hemmet och inte är intresserade av att lära sig svenska kan garanterat ungarna hemspråket alldeles utmärkt, därav behövs ingen dyr hemspråksundervisning för att skicka hem snyltarna.

     • Okey. Men då skickar väl löfven och lövin med dem bidragen så de kan leva al inclusive i sitt hemland…

 53. Sverige är förstört för alltid.
  Lågintelligenta outbildade personer med helt annan kultur har förgiftat samhället.

 54. Jag lever med en PK-person ( hycklare) en som nu har fått nog, ilskan går ut över tex mig men han gamle mannen är helt övertygad om att det blir inbördeskrig i Sverige,
  Han blir rasande när jag säger att ”svenskar är fega”, ……………hoppas att han har rätt !

  • Hur ser det i länderna den nya befolkningen kommer ifrån? Ett land är väl dess befolkning. Klankrigande har vi redan fått smaka på… Vapen finns i överföd.

 55. Sverige har varit ett stort hot mot globalisterna.Ett samhälle som håller ihop och strävar åt samma håll gillas inte av dom.
  Tyskland är av samma sort.

 56. Läste i DN idag att 27356 asylsökanden 2016 fick avslag att stanna i Sverige. Men hur många är kvar idag? Artikeln är låst så man får köpa tidningen för att få svaret
  Sen söker Sverige EU stöd för torkan till bönderna för dåliga skördar och utslaktade djur. Där finns inga pengar men till 9000 afgh finns det 3 miljarder om året i tre år. Till Invandringen finns det hur mycket pengar som helst. Miljarder hostar magdalena andersson lätt upp tii invandringen. men inte till jordbruket där har sverige inga pengar utan får be EU om bidrag. Ja vad skall man tycka?

  • Så här fungerar det!
   Ett år kommer massor av bidragssugna araber/afrikaner!
   Det uppstår lite friktion.
   Media berättar hur många som fått uppehållstillstånd/asyl!
   De säger inget om invasionen av anhöriga 3-4ggr fler än de som fick asyl, eftersom de kommer senare!
   Sen kommer massinvasionen av ”anhöriga”, flera gånger fler än de som kom först.
   Nu skriver media och berättar ”hur få” det är som får asyl och att vi kan återgå till den vanliga flodvågen av invällare!
   Som genom ett mirakel, så ”glömmer” media berätta om antalet anhöriga, de räknas inte in i statistiken på de som får asyl.
   Så rullar det på och gör att vi fortfarande tar emot ekonomiska turister/IS-terrorister/kamel och åsne herdar mm 130 000-160 000 om året… Varje år…

 57. Det är krig på fb nu, mellan SD hatare och vi som tänker rösta på dem eller AFS. De påstår att det går bättre än någonsin för Sverige.

  • Slaget förs på facebook och de andra sociala medierna. Här finns blott invigda. Ut och slåss på de sociala slagfälten alla försvarare av demokratin!!! Vässa era pennor och tangentbord.

  • Nedastöten utdelades av Fredrik den kåte. It is over.
   Muslimerna har vunnit men hoppet består att landet går i kk , så åker de kanske iväg.

 58. Ja fram med en färglagd karta över Sverige så alla tvivlare kan se islams utbredning i samhället. Likaså en karta vart de flest kriminella är bosatta. Mer lättläst information så att ALLA kan förstå att det håller på att gå åt h¤lvete med Sverige och dess ursprungsbefolkning.

 59. Det är något riktigt fel när man kan gå genom city i sin hemstad och inte höra det Svenska språket, var det inte för att skyltar är skrivna på Svenska kunde jag nästan trott jag var i ett arabafrikanskt land…

 60. Om inte SD kommer till makten i höst, kommer vi att få börja ta farväl av den svenska kulturen. För alltid.

 61. och etniskt svenska barnfamiljer får också ta sig lite i sitt nackskinn och ta sina barn från dessa skolor.

 62. Skrämmande siffror! Vi svenskar blir verkligen utbytta mot utomeuropéer. Mycket snart är vi en minoritet i vårt eget land om inte sjupartisterna fråntas makten. Det kan inte vänta. Det måste ske den 9/9 2018.

  • Ja, för SDs minskning av invandringen kommer ju förändra någonting? Åkesson sa inte ett knyst om återvandring i Almedalen och SD har nyligen infört att de ville dubbla mängden kvotflyktingar från tredje världen (har genomförts av Sossarna).

 63. Intressant och mycket aggressiv utveckling sedan 1950. Tog bara 2-3 generationer att göra oreparerbar skada på ett land. Nu har SD också kastat in handduken skulle jag tro och börjat plakera för invandrare att rösta på dem i sann identitetspolitik.

  Den politiken AfS står för idag kommer/behöver bli norm snart.
  Finns ingen tid att förlora, det tog 70 år att förstöra nationen och det verkar som SD tror att de kommer få lika lång tid att backa hela förändringen men icke så – av flera skäl. 1. Trögheten av att där finns aktivt motstånd mot denna planen. 2. Det är enklare att förstöra än att bygga upp. 3. De demografiska ändringarna i nationen är så aggressiva och snabba att de redan idag kan påverka valen med den demokratiska rösten.

  • Både Åkesson och Kristersson har fått hybris. Bägge vill bli statsminister.
   Då gör dom vad som helst och lägger upp sig för varandra, om det behövs.

   • Håller med!. men invandrare är så stor del av befolkningen idag så vi måste få med dem också. sen är det skillnad på bosnier och somalier, föredrar de första.

  • Bara att gilla læget. Illa som det ær nu kommer framtiden bli værre, och om inte ni repatrierar ær det øver, på sikt.

   Demografiskt ær Sverige på væg att tas øver av MENAiter.

 64. Apropå Jihadisten/mördaren från Vivalla, Örebro; Vivallaskolan har 95% invandrarbakgrund och talar 35 olika språk!

 65. Som jag ser det så är det bara SD som har en chans att förändra förhållandena, även om jag skulle föredra ASF.
  Alla röster utanför SD är bortkastade.

   • Och exakt hur ska man ”repatriera” muslimer hade du tänkt? Med kulspruta och eldkastare? Med mutor? Hotelser? Koncentrationsläger? Eller vad? Nöjd dig med att SD vill stänga gränsen. DET är åtminstone plausibelt!

    • Før de som inte har førlorad sina papper:

     Syrer føras till Syrien, Afghaner till Afghanistan, osv.

     Sen ges lovning om återuppbyggningsstød.

     Før de som har førlorad sina papper:

     Begår du kriminalitet førlorar du all rætt till bidrag i Sverige, men vi kan hjæla dig hem, om du kommer ihåg vart du kommer från.

     Men visst, vill du behålla muslimerna, då gør du det.

     Kommer sæckert gå skitbra!

 66. Bilden ovan kan omöjligen vara från Sverige. I svenska renläriga grundskolor läses koranen strikt uppdelat på pojk- respektive flickklasser.

 67. Malmö, Botkyrka och Södertälje.
  De tre största projekten, de största kostnaderna…De flesta utlänningarna.
  De högsta kostnaderna för utjämningsstöd.
  Vad hade vi väntat oss?
  Tanke, vad händer om Sverige blir som dessa tre städer/områden?
  SD2018

 68. Just vote SD and everything is fixed, right? I stated previously that the Swedish language would be the second Western language to go extinct (Latin was the first). It is simple mathematics. Sweden is not Sweden anymore. The wheels were set in motion long before SD even existed.

 69. En lösning kan vara att begränsa barnbidragen till högst ett barn för utomeuropeiska invandrare. Däremot ska etniska svenskar motiveras till ökat barnafödande genom skattelättnader. X% för första barnet, Y% för andra o s v. Härigenom får vi befolkningen att växa med rätt sorts folk.

  • Det gör det samma! Vi ”utomeuropeiska invandrare” är inte det minsta beroende av barnbidraget, eller något annat bidrag för den delen, vi är antingen välutbildade och har bra och välbetalda jobb, (som jag själv), eller så är vi affärsmässigt mycket framgångsrika och således oberoende av bidrag. Barnbidraget är bara en extra bonus som vi egentligen inte har bett om………………

   • Fin lögn du diktat. Faktum är att utomeuropeiska invandrare är varken särskilt utbildade eller framgångsrika. Ut ska ni i vilket fall.

    • Ljuger gör bara du och dina gelikar… och ut skall jag just på grund av dig och dina gelikar då jag nyligen har fått ett lukrativt erbjudande i Australien…så som man säger på engelska ”FUCK OFF”……………………….

     • Trolleri, trollera………………lögnhalsar har vi i fått nog av i det här landet.

     • PRECIS!..lögnhalsar ar vi fått nog av…så åter igen FUCK OFF!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

     • Palestina ær ett hål i jorden.

      Israel en ledande teknologination.

      Skulde du inte åka hem och hjælpa ditt land?

     • Du personligen kan vara hur utbildad som helst, det spelar inte roll i ställningstagandet som jag motvilligt adopterat angående invandring. Jag är mån om sanningen, vilket gör att jag sitter och läser mycket samt lyssnar på seminarier om olika ämnen, t.ex. evolutionär psykologi och olika historia händelser.

      Lycka till i Australien.

   • Där jag bor så hade vi flera smårestauranger , bilverkstäder och annat som både svenskar och invandrare drev .

    Men problemet är när skatteverket och polisen gör sina räder efter tips , kvar är då huvudsakligen de svenska företagen !

    Men det finns andra faktorer också , min yngsta son är med i en bilverkstad som ofta får in bilar som ”Ahmed & Imad” har försökt laga och tagit betalt för . . Det finns tyvärr inget som tvingar att en ”bilmek” har adekvat utbildning !

    När det gäller den återstående stora majoriteten av utomeuropeiska invandrare så är de obildade bidragstagare varav en del jobbar svart på en kusins verksamhet eller liknande !

    Som en turkisk kille jag känner lätt sade en gång ”svensken startar firma när han kan jobbet och sköter sig oftast , turkar startar firma när han kan tjäna pengar och behöver inte sköta sig så noga” !

 70. I Sverige pratar vi svenska punkt slut. Jag fick bort en invandrare på mitt jobb då han inte kunde ens den enklaste svenskan med hänvisningen att det påverkar skäkerheten på arbetsplatsen då vi har mycket truck o treverskörning med mycket tunga grejer. Påstod att han var elektroingenjör i hemlandet vilket jag tvivlar på när han inte ens kunde dom basala delarna i en PC.
  SD 2018

  • På en tidigare arbetsplats fanns en kille från Iran som var duktig på elektronik med lödpenna och sånt.
   Men märkligt nog var han nollställd när det gällde data / PC.
   Som att han kommit från 50 talet innan digitalåldern 😐

  • SD vill ”minska” invandringen från dagens nivåer. Men dubblade mängden kvotflyktingar de vill ta in till minst 4000 om året. Tror du att det spelar någon som helst roll vad språk de pratar? Du tillhör inte deras ”vi” och du kommer aldrig att göra det och de kommer behandla dig därefter. SDs politik är meningslös.
   AFS 2018!

 71. Ni som nu läser och kommenterar denna artikel, tror ni verkligen Åkesson och SD kan ändra Sverige till det bättre utan återvandringspolitik, när ni nu ser hur somliga av våra städer har förändrat sin population? Jag påstår att Sverige har gått långt över gränsen för vad vi tål. Nästa val kommer inte att ge någon som helst förändring av situationen. Det enda som kan rädda oss är att sjuklöverpartierna tas bort och det vet vi är en omöjlighet. Det enda som möjligen kommer att lösa detta är att den svenska mannen reser sig och gör vad som fordras av honom för att rädda sina familjer från undergång.

  • Nej, AfS med sina 0,2% av väljarna har större utsikter att lösa Sveriges problem…Det är så jävla lätt att snacka om återvandring men hur ska det ske i praktiken? Med tvång? Med pengar? Vad händer om de kommer tillbaka? Fängelse eller mer återvandringspengar? Landet kan inte ens ”återvandra” mördare och våldtäktsmän eftersom deras egna hemländer inte tar emot dem….

   • Många av deras länder får ”socialbidrag” och då är det möjligt med att dra in detta för de som vägrar ta ansvar ! ?

    Det mesta som i te fungerar har vi direkt våra sista värdelösa ”regeringar” att tacka för eftersom de även är usla på att förhandla och sätta press på de som missköter sig !

 72. Dom enda som är för dumma för att lära sig engelska i USA är mexikanarna. Så landet kan kallas tvåspråkigt, om man så vill.

  • Och de enda som är för dumma för att lära sig svenska i Sverige är amerikanare och engelsmän, har träffat åtskilliga.

 73. Och hur klarar lärarna av att undervisa alla dessa barn? Borde ju vara helt omöjligt. Tolkar? Flera lärare i varje klass?

 74. Sossar och moderater importerar migranter utan identitet. Sedan skaffar sig 50% flera olika identiteter.

  Det fungerar inte att driva en sådan politik. Barnen till dessa migranter tycks ofta få utbildning i kriminalitet och religion, istället för svensk utbildning. Allt med politikernas goda minne.

 75. Fantastiskt. Våra så kallade representativa politikers har skapat en krutdurk helt medvetet trots varningar. Jag hoppas innerligt att de står i centrum när skitstormen utbryter.

 76. Förfallet av Sverige eskalera.. Om ni vill spå framtiden i Svensk skola se HBO tv serier ”the wire”, där finns en säsong som handla om skolan.

 77. Men allt löser sig bara vi får ett ”migrationsstopp”, eller hur SD? (Ja, förutom 5000 kvotflyktingar från u-länder per år som SD vill ha, då förstås)
  För svenskhet är ju bara ett beteende, med rätt integratonsåtgärder kan ”folkhemmet” byggas av de nya svenskarna, eller hur SD?

  • Vill ha…
   Motvilligt tvingas acceptera snarare!

   Ge och ta i en förhandling,
   om man vill få något annat!

   Men vi borde ENBART välja ut,
   ÄNKOR med flickebarn!

   Patriarker har vi mer än tillräckligt av!

   • Nej, SD valde att vilja ta emot dubbelt så många kvotflyktingar UTAN förhandling. De har inte fått ett jota i utbyte.
    Änkor med flickebarn? Är du inte riktigt klok? Vill du spä på konflikten mellan svenskar och svenskor ännu mer?!?
    Ingen mer invandring. Alls. Återvandring!

     • Antingen kontrollerar vi vår gräns. Eller så gör vi det inte. DU vill ha en massa invandring av utomeuropeer. Jag vill det inte.
      Det finns ingenting. Överhuvudtaget. Som minskar invandringen av ”unga män som våldtar”. Med att ta in ”Änkor och döttrar”. Tvärtom så kommer ”Änkor och döttrar” att agera för att få in ”unga män som våldtar” så länge de är från deras egen etniska grupp när de får rösträtt eller jobb på tullverket eller blir civilanställda på polisen eller får jobb på skatteverket etcetera. Eftersom unga män av deras egen grupp ökar deras säkerhet och makt och deras barns möjligheter att överleva här i framtiden.

 78. Inte konstigt att ingen vill bli lärare. Finns väl ingen lärare som hinner lära sig alla språk. Vet själv fd gymnasielärare som sagt upp sig och blivit truckförare. Helt otroligt !

 79. De folkvalda förrädarna beskriver den sinnessjuka oansvariga som om det vore ett normalt tillstånd..

  När det i själva verket är ett sjukt tillstånd som utplånar Sverige och Svenskarna..

 80. En väldigt konstig svenska utvecklas i dessa nogozoner,dom blandar svenskan med hemlands ord.Är det den nya svenskan som kommer att bli?

  • Dialekterna utvecklas i samma takt som bidragstagarna.
   funderade på att bli bög men ändå flata som undercover men med penis och hetro.
   Måste funka i swe.

 81. Att hoppas att Sverige går att rädda efter valet 2018 blir tyvärr bara en ouppnåelig dröm. Kanske hade vi kunnat vända det 2010, men nu tror jag det är alldeles försent.
  Så oerhört sorgligt det känns…..

 82. Antalet medborgare som talar det svenska språket minskar ständigt och i framtiden kommer de att bli en minoritet. Det är inte värt att migranter och nyanlända skall lära sig ett språk som kommer att bli ett minoritetsspråk i framtiden och regeringen borde förbereda sig redan idag. Svenska språket borde slopas som obligatoriskt ämne i skolan och i stället borde engelska införas som obligatoriskt språk. Man borde ha som mål att avskaffa det svenska språket som officiellt språk i Sverige och införa engelska som det enda godkända nationalspråket.
  Eftersom medborgare som identifierar sig som etniska svenskar kommer att bli en ständig försvinnande minoritet i landet som idag kallar sig för ”Sverige” borde man markera det genom att officiellt byta landets namn till ”Northern European World District One”.

    • Blir 7-klövern ett enda parti som det enda tillåtna med en ”demokratiskt vald” diktator så blir det så !

     Engelska och Arabiska blir det som gäller mellan de som pratar och inte hatar , skjuter eller spränger varandra !

    • Jag kommer rösta på AFS 2022! Det viktigaste vid detta valet är att inte kasta bort en endaste Sverigevänlig röst. Men jag gillar tal och annat jag hörde från AFS i Almedalen. De blir en bra blåslampa för SD!

     • Ser man på AFS agenda, så har de det enda effektiva parti programmet som verkligen kan rädda det gamla Sverige. Jag skulle gissa att de flesta även inom SD håller med AFS, men att de inte vågar stå upp för AFS I valbåset ännu. Anledningen är först och främst att SD väljarna har lyckats bygga upp SD till det enda och starkaste oppositionspartiet I Sverige under de senaste 10 åren. Helt naturligt att SD väljarna inte överger partiet i detta läge, när så mycket står på spel gällande att få en verklig maktposition, möjligtvis en regerings position. AFS kommer naturligtvis att få en stark uppbackning av de väljare som vill se en snabb förändring I Sverige. SD kommer säkert att samarbeta med AFS så småningom, även om AFS kan liknas vid ett utbrytar- parti från SD, efter den s.k. noll tolleransen SD kört med de senaste åren. AFS och Sd har båda smarta intelligenta och drivande politiker. Jag tror att tidigare opinions olikheter kan överbryggas då dessa 2 partier har samma mål! Att rädda Sverige från undergång.

    • I’m afraid that’s not gonna change much or even anything. Timo Soini here in Finland is a nice example…

 83. Det är helt obegripligt att det inte är en seriösare debatt om hur massinvandringen påverkar skolan och elevernas möjligheter att klara sig i en avancerad framtid. Det räcker med att någon elev behöver väsentligt mer av lärarens tid för att resten av klassen inte skall få den undervisning de hade behövt.

 84. Ett återvandringsverk, förbud mot moskeer. Minskade bidrag, Ta bort gratis sjukvård, och billigare tandvård. Endast tillfälliga uppehållstillstånd. Ta bort gratis bostad.
  Förbud mot inkvotering.

 85. Varför klaga? Det är ju det här folk har röstat fram. Folkviljan har fått sitt. Eller? Så går det när man överger sin tro, sina traditioner och sin historia. Synden straffar sig själv.

  • Jo, men, tilliten till stat och överhetens propagandister i media och parlament, hela PK-etablissemanget, har fått sitt givna resultat så här långt. Demografin och förd politik talar mot ett för svenska folket trevligt slutresultat, det blir en minoritetsställning i ”eget land”. Kanske kan en SD-röst göra skillnad i valet, men det blir till att vända på en halvblind elefant på väg mot ett stup ned i kaosets ”lyckorike”.

 86. Helt sinnessjukt. Hej då Sverige…. hej Sverjestan. Sverige är landet som sinnesslöa politiker förvandlade till ett u-land på 40 år. Grattis Stefan Röven, grattis Förrädrik Rainman, grattis Annie Lööf, grattis Fridolin och grattis alla andra vänsterextrema idioter. Är ni i ert himmelrike nu?

 87. Jag bor i Malmö sedan över 20 år och jag besväras allt mer av vad jag kallar ”ljudföroreningar”. Hälften av alla på stan i bästa fall talar/skriker på vilt främmande språk till varandra. Chilenare som bott i Sverige i över 35-40 år talar chilenska med varandra. Araber i tredje generationen skriker på arabiska till varandra på bussar och tåg. – Man fattar inte vad någon säger längre och det är frustrerande. – Ni PK människor som inbillar er att dessa skall ”integreras” på något sätt är astronomiskt naiva och direkt dumma. – Inom kort är det svenskarna som behöver tolkhjälp i Malmö. Inte araberna och afrikanerna. – Det ä så många araber idag i Malmö att myndigheterna kan börja köra allt på arabiska. (ex arbetsförmedlingen, vårdcentraler, försäkringskassan) osv och införa tolkhjälp när det kommer en svenne. Seriöst så skulle man spara pengar på det sättet. Att sätta sig på en restaurang eller buss i Malmö så hör du 4-5 olika språk som försöker överrösta varandra och du förstår minst av alla.

 88. Tänk då på att ynglen från de 163 000 och från deras 350 000 anhöriga inte ens nått skolåldern än. Det kommer då hamna på över 70 %

 89. Ge det några år till så är arabiska modersmålet i
  Sverige. Det är inte klokt att vi, eller rättare sagt politikerna och EU, har importerat hela tredje världens soptippsfolk till ett så fint land som Sverige en gång var, vad har vi gjort för att förtjäna detta??? Jag förstår det inte.

  • Vi har naivt litat på att de styrande vill vårt bästa.
   Vi har slutat tänka självständigt, fegt velat tillhöra ”gruppen”.
   När vi insett att politikerna inte längre jobbar för oss, är vi passiva offer.
   Vi tror felaktigt att vi inte har någon makt mot globalisterna och accepterar lamt att gå under med landet.

 90. Endast en etnisk homogen nationalstat kan övertyga medborgarna att de ska ge upp det mesta av inkomsten i skatt för att sedan låta staten ta över ansvaret för skola, vård, omsorg.
  I en mångkulturell värld gäller det att roffa åt sig det man kan, annars gör någon annan det. Det är redan kört att återupprätta folkhemmet. Svenska Detroit och Baltimore är nästa steg. Det tackar vi Sjuklövern för.

  • Det finns inget som heter rättigheter….om man vill behålla något så måste man strida för det.

 91. Varför ska dom ens gå i skolan? Dom ska ju ändå viga sina liv till att föda hata och förstöra.

 92. Skrämmande framtidsutsikter för Sverige – dra åt helvete Reinfeldt, Lövén, Bengt Westerberg m fl landsförädare och godhetsvåp!!!!

 93. Är någon förvånad??
  Gratislandet som har öppna gränser för vem som helst. Psykopat, IS-krigare, bedragare, smugglare, romska tiggare, social turism med gratis sjukvård, tandvård med tusentals kronor för en enda person..

  Men varför mot ”frihet” Sverige är ju EU-medlem!!

  Nej, Sverige är slav-medlem i EU!

  Och det kostar..

LÄMNA ETT SVAR