Linköping. Faksimil Youtube

Inrikes

45-åring greps för våldtäkt i Linköping

Publicerad 11/29/2021
Annons

Polisen i Linköping lyckades under söndagen gripa en man misstänkt för våldtäkt. Han anhölls senare under dagen. Våldtäkten skedde tidigt på morgonen på ett kafé i staden.

På söndagsmorgonen kontaktades polisen i Linköping gällande en våldtäkt. Polisen åkte hem till kvinnan för att utreda vad som hänt. Enligt SVT hade kvinnan våldtagits tidigare på morgonen inne på toaletten på ett kafé i staden.

Kvinnan hjälptes till sjukhus för läkarundersökning och vård. Samtidigt lämnades hennes kläder in för kriminalteknisk undersökning. Polisen genomförde på förmiddagen även förhör med en bekant till kvinnan. Enligt polisens händelsenotis gav utredningsarbetet gott resultat.

LÄS ÄVEN: Kvinna i 75-årsåldern överfallen i hemmet

Greps utanför hotell

Det framkom att den misstänkte gärningsmannen kunde befinna sig på ett hotell i Linköping. Polisen anlände till hotellet just som den misstänkte var på väg att lämna byggnaden tillsammans med ytterligare en man.

Polisen grep den misstänkte som uppges vara i 45-årsåldern. Även den andre mannen togs med till polisstationen för förhör. Syftet var att få höra hans redogörelse för kvällen och inställning till händelsen.

Senare under dagen fattade åklagare beslut om att anhålla 45-åringen på sannolika skäl för våldtäkt. Initialt var han skäligen misstänkt för våldtäkt, vilket är den lägre misstankegraden men misstankarna stärktes sedan.

Almgren
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1249”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons