8-årig ukrainsk flicka knivhöggs 74 GÅNGER på flyktingboende
Foto: CC0 Public Domain/Mvs.gov.ua, CC BY 4.0

En ukrainsk flicka utsattes i veckan för en bestialisk attack på en flyktingförläggning i Irland. Flickan, som tros vara 8 år gammal, upptäcktes svårt skadad på boendet i onsdags efter att ha tagit emot inte mindre än 74 knivhugg. I rummet påträffades även flickans mor liggande medvetslös på golvet.

Polisen uppger att tillståndet för de båda är kritiskt och de vårdas fortfarande på sjukhus. En stor utredning har påbörjats för att fastställa vad som hände vid fastigheten i byn Clarecastle, som ligger vid Abbeyclare i utkanten av Ennis, Irland. Utredarna väntar bland annat på en toxikologisk rapport om kvinnan för att fastställa orsaken till hennes kollaps.

Attacken inträffade vid 08-tiden på tisdagsmorgonen, på ett Bed & Breakfast som för närvarande fungerar som flyktingförläggning, skriver Belfast Telegraph. Mamman och dottern uppges nyligen ha flyttat in på boendet, där ett 15-tal andra flyktingar och migranter också är inrymda. Dottern hade just börjat på den lokala skolan.

LÄS ÄVEN: 9-åriga flickan får bestående hjärnskador efter Skellefteåmonstrets attack

Såg flickan genom fönstret

Ett vittne ska ha hört ett vilt tumult inne på boendet. När dörren inte gick att öppna gick vittnet runt byggnaden och såg genom fönstret den svårt sargade flickan på golvet. När polisen väl kom på plats påträffades även modern medvetslös och båda fördes omedelbart till sjukhus. Övriga boende på förläggningen ska nu ha flyttats till annan ort.

Flickan uppges ha mottagit 74 knivhugg, varav flera i nacken. Hon fördes initialt till universitetssjukhuset i Limerick men flyttades senare med poliseskort till ett specialistsjukhus i Dublin.

Stötta Samnytt med Swish: 123 083 3350

Författare av texten

Almgren

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.