8-årige Atle. Faksimil SVT

8-årige Atle med autism och ADHD har inte fått läkartid på ett år

805 Shares

En 8-årige pojke i Småland som blev diagnostiserad med autism och ADHD för ett år sedan har fortfarande inte fått en uppföljande läkartid, rapporterar SVT.

Det var i april 2018 som Atle hänvisades till Barn- och ungdomshabiliteringen i Växjö för att träffa en läkare som kan ordna medicinering. Enligt SVT Nyheter Småland råder det brist på vårdpersonal för att de ska hinna hjälpa alla sina patienter i tid.

Atles mamma, Ulrika Brandt, är kritisk mot Region Kronoberg och hänvisar till att Sverige har en lagstadgad vårdgaranti som innebär att man ska få träffa en läkare inom tre månader.

– Det är jobbigt och skolan fungerar inte alls, säger Brandt.

LÄS ÄVEN: Hot och våld på Växjö lasarett – vill skapa bättre flyktvägar för personalen

”Vi kan inte lösa allt på en gång”
Regionstyrelsens ordförande Mikael Johansson (M) bekräftar situationen rörande personalbristen vid Barn- och ungdomshabiliteringen vilket i sin tur resulterar i långa väntetider.

– Vi har fått reda på att problemet nu när vi tillträdde i januari och vi har påbörjat aktiviteter för att försöka komma till rätta med detta, men vi kan inte lösa allt på en gång, säger Johansson (M).

805 Shares

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.