smycketjuv-gunnel-feat

Foto: Faksimil Facebook Efterlyst

Inrikes

80-åriga Gunnel rånades i hemmet – tog bild på tjuven

Publicerad 11/11/2022
Annons

För en tid sedan rånades 80-åriga Gunnel i sitt hem av en förslagen liga som tog sig in i bostaden under falska förespeglingar. Med sig fick de smycken till ett värde av närmare en halv miljon kronor. Gunnel lyckades fotografera en av rånarna och hoppas nu att hans ka kunna identifieras och gripas.

Ligan hade tagit reda på uppgifter om Gunnel och hennes familj som gjorde att hon när hon fick en påringning uppfattade det önskade hembesöket som legitimt. När ligamedlemmarna kom in i lägenheten anade hon emellertid oråd men vågade inte göra något av rädsla för att bli misshandlad.

– Jag kände att det här stämmer inte. Men jag kunde inte stoppa honom. Och jag visste ju inte, om jag protesterar här, om jag krånglar, vad händer då?

Tjuvarna plockade på sig allt av värde de hittade och lämnade lägenheten i tron att de begått det perfekta brottet. Vad de inte visste var att Gunnel haft sinnesnärvaro nog att ta en bild på en av förövarna.

Polisen i färd med att lägga ned utredningen

Åldringsbrotten har ökat lavinartat i Sverige. Få brott klaras upp och rånet mot Gunnel är bara ett i raden som förblivit ouppklarat och där polisen står i begrepp att lägga ned utredningen.

Gunnels hopp står nu till TV3 Efterlyst som nu gör ett försök att få den fotograferade gärningsmannen identifierad genom att gå ut med bilden i TV. Samnytt publicerar nu också bilden i hopp om att någon ska känna igen åldringsbrottslingen så att Gunnel kan få rättvisa och upprättelse.

Ett kortare videoklipp där Gunnel berättar om händelsen kan ses HÄR.

Den som tror sig ha uppgifter som kan bidra till att mannen och hans kumpaner grips kan kontakta TV3 Efterlyst på telefon 08-702 00 90 eller mejl [email protected] Det går också bra att kontakta polisen direkt på telefon 114 14.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
547VIDEO: Studentfirande i Göteborg – ”Fuck Sverige”
Annons