Under de senaste åren har Alf Olsson försökt kämpa mot Trafikverket som vill riva hans hus i Tanumshede. För ett par dagar sen gav han upp kampen och lämnade över nycklarna. Tiden med striderna han utkämpat beskriver han som ”skitjobbigt”.

Skälet till att Trafikverket tvingat bort Alf är att man vill bygga en bro där hans hus och verkstad i dag ligger. Den gamla bron ligger också på hans tomt, men i stället för att byta ut denna vill man alltså förlägga den nya till där huset står.

Under de senaste två åren har han kämpat mot staten och bråkat med advokater, som han uttrycker det. Från dessa har han fått det tydliga rådet att inte strida mot staten.

– Jobbigt. Det har varit skitjobbigt. Det har varit otroligt psykiskt påfrestande. Jag har flyttat till min motorbåt i Grebbestad nu och har alla mina saker magasinerade i sex stycken tolv meter långa containrar. Och de är fullproppade, säger Alf till Göteborgs-Tidningen.

”Tråkigt”

Han understryker att han inte är ensam om att utsättas för en sådan här sak och att det finns människor över hela landet i samma situation.

– Hur kan det gå till så här, frågar han sig.

Enligt Trafikverkets projektledare Epheram Demelash Getahun är det ”tråkigt” med Alfs fall och att lösa in fastigheter är inget man påstår sig göra hur som helst.