Rapporterna om grov brottslighet i det ”utsatta området” Ronna i Södertälje har duggat tätt den sista tiden. Ovanpå de många gängskjutningarna, varav flera med dödlig utgång kommer nu också uppgifter om våldsamma gaturån mot åldringar.

Strax efter klockan 12 på torsdagen larmades ambulans till det invandrardominerade och svårt problemtyngda området Ronna i Södertälje. En 80-årig man med rullator hade av förbipasserande påträffats medvetslös på gatan.

Ambulanspersonalen kunde på plats konstatera att den gamle mannen inte ramlat som inringarna trott utan blivit brutalt nedslagen och rånad. Polis tillkallades därför.

80-åringen fördes därefter till sjukhus för vård för de skador han åsamkats vid rånöverfallet. Inga säkra uppgifter finns om skadeläget men på polisensd ledningscentral säger man i en kommentar till lokaltidningen LT att det kan vara ”riktigt allvarligt”.

Ingen person har gripits för brottet och polisen har inga spår efter förövarna. En förundersökning med brottsrubriceringen rån har inletts.

LÄS ÄVEN: Skottlossning i Södertälje – en död
LÄS ÄVEN: Gängkriget i Södertälje växer – kriminella patrullerar gatorna med vapen