Skärmbild från reportaget

88-årige Rolf tvingas att bo i sin bil av kommunen – SD ordnar boende på hotell

88-årige Rolf har jobbat och betalat skatt hela sitt vuxna liv, men lever nu som hemlös. Han tvingas bo i sin bil när kommunen vägrat hjälpa honom med bostad eller äldreboende, rapporterar Joakim Lamotte. När Sverigedemokraterna i Trelleborg fick reda på om Rolf gick de ut på Facebook och lovade hjälpa honom: ”Vi i SD har inte fått någon information om denne mannen tidigare, hade vi fått reda på det hade vi reagerat!”.

Det var i juli förra året som Rolf vräktes från sin lägenhet efter att han hade missat att betala flera månaders hyra. Sedan dess har han bott i sin bil. Där har han sin mat, kläder och andra tillhörigheter. När han ska sova drar han fram ett svart skynke.

Enligt reportaget har han varken problem med alkohol eller droger men behöver hjälp med att exempelvis betala fakturor. När Lamotte går in på kommunen för säger de att det är hans eget ansvar att hitta ett boende.

– Det är inget vi kan hjälpa till med, hör man dem säga.

I programmet frågar sig Rolf: ”Är det så här det ska sluta”, med tårar i ögonen.

Reportaget lades upp tidigare under dagen på Facebook:

Nästan 90 år och hemlös i Sverige

HJÄLP ROLF FÅ ETT BOENDE!Rolf Hansson i Trelleborg är nästan 90 år och lever dygnet runt i sin bil.Han har jobbat och betalat skatt hela sitt vuxna liv, men riskerar nu att få leva sina sista dagar som hemlös i Sverige, eftersom kommunen vägrar hjälpa honom med bostad eller äldreboende.Titta på det här reportaget och dela sedan så mycket det går. Tillsammans kan vi sätta press på de ansvariga så att Rolf slipper leva sina sista år på en parkeringsplats i Trelleborg.Representanten från kommunen som intervjuas i reportaget är enhetschefen Eleonore Schlyter.DELA!______________________________________________Stöd till arbete med oberoende journalistik.Swish: 1233561149Bankgiro: 5431-6872Har du något att tipsa om, tveka inte att höra av dig. Anonymitet utlovas.

Posted by Joakim Lamotte on Thursday, February 13, 2020

Sverigedemokraterna ordnade boende

När reportaget om Rolf släpptes och blev känt gick SD:s kommunalråd i Trelleborg, Helmuth Petersén, ut på Facebook och sa att de ska hjälpa mannen. Anledningen till att de inte agerat tidigare var för att de inte kände till om Rolf.

Angående reportaget som laMotte gjorde om den äldre mannen i Trelleborg.
Vi i SD har inte fått någon information om denne mannen tidigare, hade vi fått reda på det hade vi reagerat!

När vi fick reda på det åkte ett flertal av oss ut för att leta efter honom, när vi hittar honom så betalar SD för hotell/vandrarhem tills hans problem är lösta!
I Sverige 2020 skall inte detta få ske, jag misstänker om han haft ett annat efternamn så hade hjälpen kommit direkt.

Vi agerar nu som sagt och hade gjort så tidigare om vi visst om detta, ha en fortsatt bra dag.

För en timme sedan (i skrivande stund) uppdaterade Petersén på Facebook och sa att de hittat Rolf, och erbjudit honom boende:

Uppdatering!
Han är funnen och SD har erbjudit honom boende!!!
Mer info kommer inom det snaraste!

Till Samhällsnytt säger Petersén att SD kommer ”ta notan tills kommunen tar sitt ansvar”:

– Detta är tillfälligt, vi tar notan tills kommunen tar sitt ansvar. Finns även några som sagt att de har lägenhet till honom. Vi får väl se vad som händer, detta har bara varit till min kännedom i sex timmar, sa Helmuth Petersen (SD) tidigare under kvällen.

 

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.