Adriana

Begravningen av Adriana t.h.

Inrikes

Den mördade Adrianas mamma: ”Om inte det här blir en ögonöppnare vet jag inte vad som krävs”

Publicerad 2/15/2021
Annons

I en intervju berättar mamman till 12-åriga Adriana, som sköts ihjäl på en rastplats i somras, om livet efter händelsen och hur hon hoppas att dotterns död leder till en förändring i det alltmer våldsamma svenska samhället.

Det var i början av augusti som Adriana sköts ihjäl i en skjutning i den problemtyngda och så kallade särskilt utsatta Stockholmsförorten Norsborg. Kulan som dödade Adriana var inte avsedd för henne utan var en del av en gängskjutning.

LÄS ÄVEN: 22-åring häktad misstänkt för att skydda Adrianas mördare

– Den dagen dog även jag. Jag vet inte hur ett liv ser ut utan henne, säger Adrianas mamma Susanne till Aftonbladet.

– Om inte det här är en ögonöppnare och leder till förändring, då vet jag inte vad som krävs för att det ska ske en förändring.

Efter händelsen har familjen flyttat från Alby, där gick det inte att vara kvar.

– Från min säng kunde jag se in i Adrianas rum. Hon hade dörren på glänt och det lyste alltid en lampa. Nu var den släckt.

Tiden står stilla

Hon beskriver hur hon kan se att årstiderna förändras men för henne står tiden stilla.

Frågor som ställts om vad en 12-åring gjorde på McDonald’s så sent tycker hon tyder på att samhället har gett upp och att det ska anpassas efter de kriminella som nu styr oss.

Även om en 22-årig man ska ha pekats ut som en av de som sköt och misstänks för mord, anser hon att det viktigaste är att det blir ett slut på skjutningarna. Hon konstaterar också att ifall detta inte blir en ögonöppnare för Sverige, och leder till förändring, vet hon inte vad som ska krävas.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
835Ryssland fick skulden för möjlig ukrainsk attack på civila
Annons