Afghan döms för våldtäkt av 11-åring – slipper fängelse

En afghansk migrant som förra månaden dömdes för att ha våldtagit en 11-årig flicka i en park i Neustrelitz kommer inte att avtjäna ett fängelsestraff efter att ha fått villkorlig dom och skyddstillsyn trots det grova brottet.

Gärningsmannen, en afghansk man av okänd ålder men som enligt staten uppskattas vara ungefär 16 år gammal, ska ha lockat in flickan i parken den 18 januari i år där han våldtog henne.

LÄS ÄVEN: Sexbrottsdömd afghan försökte skära halsen av tonåring

Han befanns skyldig i en rättegång som varade bara en dag av stadens tingsrätt. På grund av avsaknaden av några dokument för att verifiera hans ålder beställdes en expertrapport som uppskattade hans ålder till 16. Som sådan ställdes han inför rätta som minderårig och dömdes till skyddstillsyn.

Ilskna reaktioner

– Jag kan mer än förstå att de flesta medborgare tycker att det här straffet är för milt, säger Philipp Amthor, lokal ledamot av förbundsdagen tillhörande Tysklands kristdemokratiska union CDU.

– Självklart måste man alltid titta på omständigheterna i det enskilda fallet, men ett villkorligt straff för våldtäkt av en 11-årig flicka är knappast förenligt med allmänhetens känsla för rättvisa.

LÄS ÄVEN: Våldtäktsdömd afghan: ”I mitt land är det normalt att ha sex med unga pojkar”

Amthor får medhåll av bland andra Rained Wendt, ordförande för polisfacket.

– Rättsstaten har ingen skyddande effekt på detta sätt. Det säger jag inte bara som chef för polisförbundet, utan också som far och farfar.

Stötta Samnytt med Swish: 123 083 3350

Författare av texten

Andreas Nilsson

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Stötta Samnytt
Etablissemanget försöker strypa vår ekonomi. Vill du fortsätta läsa Samnytt?
Bli då prenumerant för endast 19 kronor första månaden!