Afghan (2) (1)

T.v. Misstänkt gärningsman. T.h. ICA-butiken i Norsjö. Foto: Polisen/Faksimil Google Maps

Inrikes

Afghan försökte våldta ICA-anställd: ”Alla behöver sex”

Publicerad 1/28/2021
Annons

Samhällsnytt kan nu berätta mer om den afghanske medborgare som häktats för att ha knivhotat och försökt våldta personal på en ICA-butik i Västerbotten. Vid häktningsförhandlingen förklarade migranten överfallet med att det ”inte är avgörande om tjejen inte vill ha sex” eftersom ”alla behöver sex”.

Det var strax efter klockan 17 torsdagen den 14 januari som 20-årig migrant besökte ICA Supermarket på Kusforsvägen 3 i Norsjö kommun. Migranten som folkbokfördes i Sverige 2017-12-11 är medborgare i Afghanistan och var beväpnad med kniv när han gick in i butiken.

LÄS ÄVEN: Finlands regering föreslår upphävda medborgarskap efter våldtäktsvåg – ”Måste bekämpa ondskan”

Norsjö i Västerbotten. Foto: Faksimil Google Maps

Knivhotade personalen och krävde sex

Det framgår av lokaltidningen Norrans rapportering om fallet (bakom betalvägg) att 20-åringen överföll en kvinnlig ICA-anställd som utförde arbete i ett sidoutrymme i butiken. Han ska ha dragit fram en kniv mot kvinnan och krävt att få ha sex. Kvinnan reagerade förskräckt och skrek efter hjälp.

ICA Supermarket i Norsjö. Foto: Faksimil Facebook

I samband med kvinnas rop efter hjälp anlände fler personer till utrymmet och 20-åringen flydde från platsen. En timme senare kunde polisen spåra upp och gripa honom i en bostad.

En jourdomstol i Lyckselse tingsrätt beslutade att 20-åringen skulle häktas på sannolika skäl (den högre misstankegraden) misstänkt för försök till grov våldtäkt.

Afghanen: ”Inte avgörande om tjejen inte vill ha sex”

Enligt lokaltidningen Norrans rapportering om häktningsförhandlingen har 20-åringen försvarat sig inför rätten med att tona allvaret kring överfallet.

Han legitimerar gärningen med att ”alla behöver sex”. Vidare uppger 20-åringen att det ”inte är avgörande om tjejen inte vill ha sex”.

Misstänkt gärningsman. Foto: Polisen

Tidigare dömd för misshandel och hot – fick villkorlig dom

20-åringen har sedan han invandrade till Sverige dömts för brott. Den 23 november förra året fälldes han i Skellefteå tingsrätt för misshandel och olaga hot.

Rätten bedömde att brotten motsvarade fängelse i en månad men ansåg samtidit att villkorlig dom med samhällstjänst 50 timmar var en tillräcklig påföljd för honom.

Norsjö drabbat – mördade 89-åring för energidryck och chips

Den lilla orten i Västerbottens inland har uppmärksammats för brottslighet kopplat till invandring vid flera tillfällen under de senaste åren.

År 2018 dömdes 21-årige afghanske medborgaren Amir Amiri för att ha mördat en 89-årig kvinna och sedan lämnat henne i ett soprum i Norsjö. Amirs motiv ska ha varit pengar – efter mordet gick han och köpte cigaretter, chips och energidryck. Amir dömdes till fängelse i 14 år och livstids utvisning.

Amir Amiri. Foto: Polisen
Soprummet. Foto: Polisen

Kan inte utvisa afghaner

I mars 2020 uppmärksammade Samhällsnytt att Afghanistan har meddelat att man inte tar emot några av sina medborgare som har utvisats eller anvisats från Sverige. De hänvisar beslutet till coronasmittans framfart.

Vid årsskiftet framgick det att afghaner som ska utvisas till hemlandet ska testas för COVID-19 för att kunna fullfölja hemresan. Men migranterna vägrar ta testet och i Sverige har myndigheter inte rätt att tvångstesta någon vilket omöjliggör verkställande. Personerna i fråga får därför tills vidare stanna i Sverige.

LÄS ÄVEN: Ensamkommande nekades bidrag – våldtäktshotade med penisbilder: ”Mammaknullare sverje demokrat”


Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1075”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons