Tjejerna blev tafsade på, hotades och misshandlades efter gympasset i Vimmerby. ”Vet ni hur vi afghaner dödar? Vi räknar till tre”

Det var då de två tonårstjejerna var på väg hemåt som de överfölls av två pojkar.

Tjejerna försökte springa ifrån dem och gömde sig bland några buskar, men hittades.

Pojkarna ryckte till sig deras ryggsäckar och tömde innehållet på marken.

– De slängde en högtalare och en mobiltelefon i backen. De höll fast dem och tafsade på dem. De tog fram en kniv och tryckte upp tjejerna mot ett plank och satte kniven runt huvudena på dem. De sa ”Vet ni hur vi afghaner dödar? Vi räknar till tre” och sedan satte de kniven i planket. De sa att de skulle ligga och flyta i blodet och ”om ni berättar något så dödar vi er”, säger mamman till en av de drabbade till Dagens Vimmerby.

– De högg mot magen på min dotter flera gånger och det var jättenära, bara någon decimeter ifrån. Min dotter var jätterädd och de bet henne i halsen också.

Efter att pojkarna våldfört sig på tjejerna i en timme dök en förbipasserande upp varpå gärningsmännen försvann. De stal inget utan verkar bara ha varit ute efter att trakassera flickorna.

Senare på kvällen talade offren med polis och båda beskrivs som väldigt chockade. Direkt efter överfallet satt de på gräset och grät.

– Det är så jäkla obehagligt. Man är orolig som det är när man har en tonårsdotter och tänker att det ska hända något och så gör det det. Det är riktigt otäckt.

En av gärningsmännen ska vara identifierad av en av flickorna och mamman hyllar polisens insats och stöd.