På Expressens debattsida skriver idag afghanledaren Fatima Khawari om att de ”ensamkommande” innebär ”tusentals nya möjligheter för Sverige”. Hon uppmanar Centerpartiet att stödja lagförslaget om att låta 9000 som inte har asylskäl stanna i landet.

”Sverige är vår framtid och vi kommer ta hand om det”, skriver Khawari i en debattartikel som verkar vara ett försök att sätta tryck på Centerpartiet i frågan om amnesti för nio tusen afghanska ”ensamkommande”.

Lagrådet har sågat lagförslaget där de bland annat sa “att gränsen här har nåtts för vad som är acceptabelt i fråga om hur lagstiftning kan utformas” och man påpekade att i svensk rätt är det inte en princip att låta utdragna handläggningstider i sig vara skäl för att bifalla ansökningar av olika slag.

”Nu har regeringen, Vänsterpartiet och Centerpartiet chansen att göra rätt och rösta ja till lagförslaget. Varje ensamkommande ungdom är tusentals nya möjligheter för Sverige att växa sig starkare”, skriver Khawari i artikeln.

Tidigare idag kunde Samhällsnytt avslöja att Khawari har blivit en flitig föreläsare i den skattefinansierade kommunsektorn. Hennes timtaxa ligger på 15 tusen kronor exklusive moms, resa och boende. Kramfors kommun bokade Khawari för en föreläsning på internationella kvinnodagen – trots en stark kritik från kommuninvånarna och ett underskott på tiotals miljoner kronor bland annat i äldreomsorgen.

LÄS MER: Krisande kommun bokade afghanledaren för föreläsning – måste spara på äldreomsorg