Khawarimain

Faksimil Twitter

Inrikes

Afghanledarens familj har köpt en Lexus

Publicerad 11/13/2018
Annons

Samhällsnytt har tidigare i flera artiklar granskat afghanledaren Fatima Khawari som har blivit en av gammelmedias mest omhuldade personer. På kort tid har den 18-åriga Khawari nått en stor medial framgång och presenteras numera som en talesperson för migranter från Afghanistan i den offentliga debatten. Idag kan vi berätta att afghanledarens bror har införskaffat en Lexus – som enligt prisjämförelsesajter kostar drygt 60 tusen kronor. Samtidigt har ingen i familjen Khawari något jobb enligt uppgifter till Samhällsnytt.

En Lexus modell IS220D har köpts från en privat person och registrerats av afghanledarens 20-årige bror i september i år, enligt uppgifter från Transportstyrelsen. Samhällsnytt har varit i kontakt med CSN som bekräftar att mannen samtidigt ansökte om studiebidrag om 791 kronor per vecka för studier på heltid på ett gymnasium för höstterminen. Fatimas bror ansökte dock märkligt nog inte om lånedelen av studiemedel för hela perioden – trots den stora utgiften som inköp av fordonet skulle ha inneburit.

Innan dess erhöll han studiebidrag om 1250 kronor per månad. Enligt CSN har även Fatima Khawari erhållit ett studiebidrag i tre års tid. Inte heller den tredje personen i familjen – Khawaris mor – har något arbete i nuläget, enligt uppgifter till Samhällsnytt.

En bil av denna modell, år och varumärke – som anses vara ett lyxvarumärke – kostar cirka 60 tusen kronor enligt prisjämförelsesajter. Fordonsskatten på bilen är 5732 kronor per år.

Samhällsnytt har gjort flera försök att nå Fatima Khawari under dagen för att ställa frågor om hennes inkomster samt om hur familjen som lever på bidrag kan ha råd med en bil i den klassen. Fatima Khawari har dock valt att inte besvara våra telefonsamtal och sms.

Tidigare kunde vi avslöja att Kramfors kommun, som står inför stora neddragningar inom äldreomsorg, anlitat Khawari som föreläsare på Kramfors bibliotek. Tilltaget mötte starka protester bland kommunens invånare som Kramfors kommun har valt att kväsa med hjälp av inhyrda säkerhetsvakter som skulle se till att ingen hindrade afghanledarens föreläsning. Khawari fick betalt sju tusen kronor av kommunen för föreläsningen enligt fakturor som Samhällsnytt har tagit del av.

LÄS MER: Krisande kommun bokade afghanledaren för föreläsning – måste spara på äldreomsorg

Egor Putilov
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1107”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons