22-årige Seyed Mohammad Alavi, migrant från Afghanistan med tolkbehov, åtalas vid Malmö tingsrätt för försök till mord. Detta efter att svårt ha misshandlat och knivskurit en hitrest sexsäljande kvinna som han stämt träff med på ett hotellrum.

Det var på eftermiddagen den 5 maj i år som Seyed gick till attack mot kvinnan och med kniv tillfogade henne flera livshotande skär och huggskador i bland annat halsen, matstrupen och levern. Han flydde sedan från platsen men fångades på bild av hotellets övervakningskameror.

Kvinnan lyckades svårt skadad ta sig upp på hotellets tak i Västra hamnen där hon uppmärksammades av flera personer som slog larm till polisen. Tack vare ambulanspersonalens skicklighet kunde kvinnan räddas från att förblöda till döds.

Publicerade övervakningsbilder gav utdelning

Polisen gick ut med övervakningsbilder på mannen som bland annat Samnytt publicerade. Det gav tillsammans med annat polisarbete utdelning och gärningsmannen kunde identifieras och gripas en månad efter dådet.

LÄS MER: Publicerade övervakningsbilder gav utdelning – man gripen för mordförsök på kvinna

Nu har åtal väckts mot den 22-årige afghanske migranten Seyed Mohammad Alavi för mordförsök. Åklagaren yrkar också att Seyed utvisas ur Sverige efter avtjänat straff och förbjuds återvända hit utan tidsbegränsning. Seyed nekar till brott trots DNA och annan omfattande teknisk bevisning.

Bråk om betalning och sexuella tjänster troliga motivet

Polisen har inte helt kunnat klarlägga varför den afghanske migranten valde att försöka mörda kvinnan i stället för att ha sex med henne som han bokat henne för. Man tror dock att det uppstod bråk när Seyed ville att kvinnan skulle utföra fler och andra sexuella tjänster än kvinnan fått betalt för och/eller ville ställa upp på.

Den sexsäljande kvinnan uppges ha återbördats till sitt hemland i Östeuropa. Hon kommer inte att vara närvarande under huvudförhandlingen i Malmö tingsrätt.