Efter påskhelgens invandrarkravaller som förvandlade flera platser i landet till krigsliknande områden säger Gustav Kasselstrand, partiledare för Alternativ för Sverige (AfS), att även andra generationens invandrare ska kunna fråntas sina svenska medborgarskap.
– Du har inte någon gudomlig rätt att bo i Sverige bara för att dina föräldrar invandrade hit, säger han.

Det är i ett tal på torsdagen som Kasselstrand lyfter att det ”råder inbördeskrig” i Sverige. Vidare menar AfS-ledaren att det inte längre går att tala om några få så kallade utsatta områden utan att hela landet håller på att bli utsatt område där laglöshet råder.

LÄS ÄVEN: Kasselstrand om återvandring: En miljon ska hem

Kasselstrand berättar att många av dessa upploppsmakare är andra generationens invandrare och därför inte kan utvisas idagsläget. För att sätta stopp för den rådande utvecklingen menar han att det behövs grundlagsändringar vilket skulle möjliggöra att även utvisa personer födda i Sverige vars föräldrar har invandrat hit.

– Många som ställer till med krigsliknande scener i förorterna är födda i Sverige. De har bara svenskt medborgarskap. De är andra generationens invandrare och ibland tredje generationens invandrare. Det var deras föräldrar som kom hit.

– Men gör det dem till en naturlig del av Sverige bara för att de är födda här? Blir jag en naturlig del av Kina eller Japan bara för att jag skulle vara född där? Har jag någon absolut gudomlig rätt att bo i Kina eller Japan bara för att jag är född där av två svenska föräldrar? Absolut inte. Japan är japanernas land och Kina är kinesernas land – de bestämmer.

– På samma sätt är det i Sverige. Du har inte någon gudomlig rätt att bo i Sverige bara för att dina föräldrar är invandrade hit. Sen föds du med svenskt medborgarskap, kastar sten i syfte att döda poliser, hatar det svenska samhället, vill förändra Sverige till ett muslimskt land där sharialagar råder. Du har ingen rätt att vara kvar i landet. Du ska ut. Även den som har fötts med svenskt medborgarskap ska kunna fråntas sitt medborgarskapet om den här personen inte har Sverige som sitt naturliga hemland.

LÄS ÄVEN: AfS kandiderar i kommunvalet för första gången