Lördag den 4 september samlas Alternativ för Sverige (AfS) och den dansk-svenske politikern Rasmus Paludan på Norrmalmstorg i Stockholm för att hålla torgmöte inför det stundande kyrkovalet. Enligt partiet är Svenska kyrkan kapad av ”68-vänsteraktivister” som vill islamisera landet och därför behöver man uppmärksamma frågan om återvandring.
– Om det svenska folket ska överleva måste detta göras. säger Rasmus Paludan.

Samnytt har tidigare uppmärksammat att Paludan, partiledare för Stram Kurs i Danmark och känd för koranbränningar, även har gått med i AfS och siktar på att hjälpa partiet framåt.

LÄS ÄVEN: Rasmus Paludan har gått med i AfS – siktar på svensk politik

Inför kyrkovalet den 19 september har AfS publicerat ett pressmeddelande i vilket man skriver att Svenska kyrkan har blivit kapad av ”68-vänsteraktivister” som vill islamisera Sverige och att partiet kommer att uppmärksamma frågan i samband med torgmötet den 4 september klockan 14:00 på Norrmalmstorg i centrala Stockholm.

Partiledare Gustav Kasselstrand kommenterar Paludans närvaro med att man ser honom som den tydligaste rösten mot ett folkutbyte i Danmark – en fråga som AfS driver i Sverige.

– Jag hälsar Rasmus Paludan varmt välkommen till Sverige. Han är den tydligaste rösten för återvandring och mot folkutbyte i Danmark, precis som vi är i Sverige. Det är därför en självklarhet att vi samarbetar med varandra. Jag ser fram emot vårt gemensamma torgmöte!

– Svenska politiker och myndighetsaktivister inom polisen har alltid försökt att stoppa honom, och alltid misslyckas. De kommer att försöka – och misslyckas – denna gång också.

Paludan: ”Om svenska folket ska överleva”

Paludan kommenterar sitt deltagande i torgmötet med att AfS är det enda partiet i Sverige som har den återvandringspolitik som behövs.

– Alternativ för Sverige är det enda partiet i Sverige som genomgående har den strikta återvandringspolitik som behövs. Omedelbart asylstopp, nej till anhöriginvandring, nej till kvotflyktingar, nej till integration och ja till massiv återvandring av de som inte har något att göra i Sverige. Om det svenska folket ska överleva måste detta göras. Vi kämpar i Stram Kurs i Danmark för samma politiska mål, säger Paludan.

Samnytt intervjuade Paludan

Förra året reste Samnytt till Danmark för att träffa Paludan. Hör partiledaren berätta om sig själv, rådande utveckling och hans koranbränning:

LÄS ÄVEN: Här brinner Koranen i Rosengård – Rasmus Paludans parti trotsar indraget tillstånd