T.v. Produkten. T.h. William Hahne. Foto: Faksimil Skyddsmask.com/Facebook

AfS-topp avgår efter omdiskuterad försäljning av coronaskydd

9 Shares

Alternativ för Sveriges (AfS) vice partiledare, William Hahne, lämnar nu partistyrelsen. Beskedet kommer efter att Hahne nyligen kritiserats för att kapitalisera på den rådande bristen av skyddsmaterial mitt under coronaepidemin genom privat försäljning av andningsskydd till ett påstått överpris.

LÄS ÄVEN: AfS-topp säljer andningsskydd till överpris: ”Viktigt att färre blir sjuka”

Det är i ett pressmeddelande som det nationalistiska partiet meddelar att beslutet togs vid ett extrainsatt partistyrelsemöte på söndagen. I ett inlägg på Facebook skriver Hahne att han nu gör det som han bedömer är bäst för partiet men försvarar samtidigt sin försäljning med att ”det är grundläggande nationalekonomi”.

Jag väljer att göra det som jag bedömer är bäst för Alternativ för Sverige i detta läge och det är att avgå från partistyrelsen. Samtidigt som jag förstår att partiet inte gynnas av att sammanblandas med mitt privata företag, vidmakthåller jag att ingen hade fått det bättre i ett scenario där jag inte hade importerat dessa bristvaror till Sverige – tvärtom. Det är grundläggande nationalekonomi.

Nu riktas tyvärr fokus från Sveriges ödesfrågor till min privata affärsverksamhet, vilket är ogynnsamt för både partiet och Sverige, och alltså är vad som föranleder min avgång.

Jag väljer att göra det som jag bedömer är bäst för Alternativ för Sverige i detta läge och det är att avgå från…

Posted by William Hahne on Monday, March 23, 2020

LÄS ÄVEN: Andningsskydd slut i hela Sverige – sjukvården ber om hjälp

9 Shares
Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.