bensin malin2

Malin Wallin. Foto: Facebook

Inrikes

Aftonbladet i attack mot bensinrörelsen – skrattar åt ”115 tusen män” som vill leva på landsbygden

Publicerad 5/9/2019
Annons

Aftonbladets kolumnist Malin Wollin skriver i ett uppmärksammat inlägg att hon vill att bensinpriset ska bli högre. Nu hånas hon på nätet. Initiativtagaren bemöter även påståendet om att det skulle vara ett missnöje bland män – när Wollin skrev var könsfördelningen bland medlemmarna 60 procent kvinnor och 40 procent män.

I kolumnen skriver hon:

När jag läser om människor i väst, i dubbel bemärkelse, som rasar mot bensinpriset så kan jag välja att skratta eller gråta. Denna text är mitt försök att hålla lipen stången. Det är inte en mänsklig rättighet att leva på landet.

Hon menar vidare att ”förbränningsmotorns födelse innebär att man måste förhålla sig till priset på bensin”.

Hennes utspel uppskattas inte. Aftonbladet lade upp kolumnen på twitter och den första reaktionen är en ”meme” som är tydligt kritisk till Wollins inställning:

En annan gör jämförelsen med vad man får förmoda är Sveriges invandringspolitik, som Aftonbladet profilerat sig som anhängare av:

Ytterligare en menar att hon inte förstår situationen för de på landet.

Och personer som är kritiska till inlägget fortsätter:

Fel om könsfördelningen
Att bensinupproret skulle vara en angelägenhet endast för män, så som Wollin påstår, är i sak felaktigt. Initiativtagaren Janne Berglund kommenterar uppgiften med att när Wollin skrev sin artikel så var 60 procent av medlemmarna i gruppen kvinnor. Nu har könsfördelningen jämnats ut med en marginell övervikt för män.

Bensinupproret har just nu 217 000 medlemmar i gruppen på Facebook.

Redaktionen
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
999”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons