Nyligen publicerade polisen en bild på en misstänkt skytt för att få tag i personen som hållit sig undan lagen. När Aftonbladet uppmärksammade polisens bild censurerade de den misstänkte så att han blev helt oigenkännlig.

Det var i mitten av december som ett gäng från Stockholms södra förorter spelade in en rapvideo på Ingarö utanför huvudstaden där illegala vapen användes för att förstärka gangsterbilden av den i vissa kretsar välkända artisten Dizzy med miljontals spelningar på Spotify och YouTube.

Nedan syns en av Dizzys videor i vilken han bär blå jacka.

Under inspelningen ska ett vapen ha avlossats där kulan träffade en kvinna som filmade musikvideon. Efter att händelsen hade inträffat ska gänget ha dumpat kvinnan i närheten av en ambulans och sedan flytt platsen. Ambulanspersonalen larmade polis och förde kvinnan till sjukhus där hon genomgick operation.

Aftonbladet censurerar efterlysning

Polisen har misstänkt flera personer däribland rapartisten för grovt vapenbrott och grovt vållande till kroppsskada. Efter att ha tagit del av videomaterial från inspelningen förflyttades misstankarna till en 18-årig man som efterlystes. Mannen höll sig undan polisen under en längre tid och till slut publicerades efterlysningen offentligt tillsammans med bild på den misstänkte.

Men när Aftonbladet uppmärksammade efterlysningen gick det inte alls att tyda vem de sökte efter. Nedan följer Aftonbladets bild.

Samhällsnytt har påträffat en kort sekvens som uppges visa videoinspelningen där gänget skyltar med vapen inför kameran kort innan den kvinnliga fotografen skjuts.

https://twitter.com/BasedPoland/status/1217173683678085121

LÄS ÄVEN: Rapartist från topp-10 häktad misstänkt för brutal avrättning

Aftonbladet har i ett mejl till Samhällsnytt uppgett att de ändrade till en pixlad bild av den misstänkte skytten i samband med att polisen identifierat honom.