Aftonbladet-profilen: ”Sluta sprida fejkade tweets”
Jan Ericson (m) och Anders Lindberg (s) bråkar på Twitter. Jan Ericson/Faksimil

Anders Lindberg, politisk chefredaktör på socialdemokratiska Aftonbladet, hamnade under måndagen i bråk på Twitter med den moderate riksdagsledamoten Jan Ericson. Anledningen är att Ericson lagt upp skärmdumpar på falska Twitterinlägg som han tillskriver Lindberg.

Under måndagen postade Jan Ericson skärmdumpar med Twitterinlägg som Lindberg påstods ha skrivit.

I den ena tweeten påstås att: ”Invandringen drabbar inte någon då staten står för hela kostnaden”. I den andra listas bomber, skjutningar och bilbränder innan den avslutas: ”Samhället har raserats på fem dagar. Det var bättre förr!”

Faksimil

Men Anders Lindberg är inte upphovsman till något av de båda Twitterinläggen. Istället handlar det om skärmdumpar som manipulerats så att det ska se ut som att Aftonbladet-profilen skrivit dem.

”Sluta sprida fejkade tweets”

Under eftermiddagen reagerade den socialdemokratiske profilen på att en moderat riksdagsledamot sprider falska inlägg som tillskrivs honom.

”Kan Moderaterna vara så hyggliga att sluta sprida fejkade tweets som uppges komma från mig. Please! Detta är dessutom den andra fejkade tweeten denna riksdagsledamot sprider på ett dygn”, twittrar han.

Lindberg är inte ensam om att reagera. Flera andra kritiserar den moderate riksdagsledamoten även de.

Faksimil
Faksimil

LÄS MER: M-topp: ”Extremt frustrerad” av ”ryska turister” – Guide: ”Det är ukrainska tjejer”

Stötta Samnytt med Swish: 123 083 3350

Författare av texten

Mattias Albinsson

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.