Aftonbladet: Stefan Löfven sitter kvar för evigt – ”hur du än röstar”
Aftonbladets politiske chefredaktör Anders Lindberg tror att Stefan Löfven sitter kvar ”för evigt”. Foto: Wikipedia/Bengt Nyman

Stefan Löfven sitter kvar som Sveriges statsminister ”för evigt”. Det förutspår Aftonbladets politiske chefredaktör Anders Lindberg i inlägg på Twitter.

Bakgrunden är att Vänsterpartiet igår ställde ultimatum på regeringen om att stoppa ett förslag om förändringar av hyreslagstiftningen som öppnar upp för marknadshyror.

– Regeringen har nu 48 timmar på sig att återkomma med besked, sade partiledare Nooshi Dadgostar vid en pressträff.

Men det är få som tycks tro att V kommer göra allvar av sitt hot att fälla regeringen. En av dem som inte verkar särskilt oroad är Aftonbladets politiske chefredaktör Anders Lindberg.

Faksimil

”Vet ni hur jag tror alltihop slutar? Med att Löfven väntar ut alla andra och sedan sitter kvar. För evigt”, twittrar han och fortsätter: ”Blir som cykelbanorna i Stockholm. Hur du än röstar får du fler cykelbanor.”

Lindberg konstaterar också att även om V skulle fälla regeringen, så skulle Löfven komma tillbaka som statsminister för en ny regering eftersom V ändå inte kommer stödja en högerregering.

Många som kommenterat Anders Lindbergs Twitterinlägg påpekar att det låter som att han beskriver en diktator som sitter kvar vid makten, oavsett hur folk röstar.

Anders Lindberg har själv en lång karriär inom Socialdemokraterna bakom sig innan han fick äran att sätta den politiska dagordningen för den socialdemokratiska kvällstidningen. Han har bland annat varit politiskt sakkunnig för Socialdemokraternas partistyrelse samt på utrikesdepartementet när Göran Persson (S) var statsminister.

Stötta Samnytt med Swish: 123 083 3350

Författare av texten

Mattias Albinsson

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.