Efter Expressens partiledardebatt på tisdagen var det på onsdagen dags för Aftonbladets där man satt Robert Aschberg som programledare, ett beslut som skulle visa sig bli ödesdigert och resultera i massiv kritik.

Snabbt stod det klart att fokus låg mer på Aftonbladets profiler än partiledarna med ”analyser” av bland andra tidningens politiska kommentator Lena Mellin efter varje deldebatt.

LÄS ÄVEN: Robert Aschberg och TV3 jagar Joakim Lamotte – trakasserar frun på hennes arbetsplats

Vid ett tillfälle skulle Mellin också göra ett inhopp i själva debatten för att förklara för såväl partiledarna som tittarna hur hon menar att det verkligen ligger till med elpriserna och skälen till att de skenar, en förklaring många påpekade inte stämmer.

Mellin påstod att kärnkraften lades ned på grund av avsaknad av företagsekonomiska förutsättningar – i själva verket lades kärnkraften ned för att Miljöpartiet förstörde förutsättningarna genom politiska beslut.

”Bjäbba inte”

Mest uppmärksammat under debatten blev dock Robert Aschbergs insatser som programledare och i synnerhet en ordväxling med Ebba Busch (KD).

LÄS ÄVEN: Åkesson: Asylinvandringen kostar 130 miljarder årligen

Då Busch försökte komma till politiska motståndaren Märta Stenevis (MP) undsättning, som inte fått lika många repliker som övriga, betedde sig Aschberg ohyfsat och oförskämt mot KD-ledaren. ”Du får inte ställa någon ordningsfråga”, skanderade Aschberg som också beskyllde Busch för att ”bjäbba”.

Vid ett annat tillfälle var det Jimmie Åkesson (SD) som Aschberg beskyllde för att ha skrivit något han inte skrivit med hänvisning till artikelns rubrik – som satts av Aftonbladet.

Under Åkessons anförande där han fick ta upp ett självvalt ämne tog upp SD-ledaren bland annat upp den extremt kostsamma invandringen som bland annat lett till en dränerad välfärd och skenande brottslighet.

Reaktioner