T.v. Våldtäktsmannen Ahmed Dahir Mahamoud. T.h. Flickans sår. Foto: Polisen

I våras rapporterade Samhällsnytt att en somalisk tolk folkbokförd i Sverige sedan år 2005 misstänktes för grov barnvåldtäkt mot en nioårig flicka. På måndagen föll dom i målet. Samhällsnytt kan berätta ytterligare detaljer om återfallspedofilen och hans dåd, hur han släpade, slog och våldtog flickan under knivhot – uppgifter som övriga medier undanhåller.

Det var den 15 april som en nioårig flicka var på väg hem från skolan när 39-årige Ahmed Dahir Mahamoud överföll henne i Kimstad cirka två mil från Norrköping.

LÄS ÄVEN: Somalisk tolk begärd häktad misstänkt för grov barnvåldtäkt

Ahmed som är folkbokförd i Sverige sedan år 2005 erhöll svenskt medborgarskap år 2014. Sedan dess har han arbetat som somalisk tolk och den senaste tiden sysselsatt sig med yrkesutbildning via Yrkesakademin.

I juni år 2018 dömdes han för grovt sexuellt övergrepp mot barn till fängelse i ett år och nio månader. Detta efter att i april 2017 ha lurat med sig en tolvårig flicka från en busshållplats och förgripit sig på henne under knivhot.

Ahmed släpptes från fängelset villkorligt i september förra året med sju månader kvar på straffet. Det framgår inte om det gjordes någon utredning om huruvida han ansågs rehabiliterad eller någon riskbedömning för återfall i pedofila övergrepp.


Ahmed Dahir Mahamoud i yrkesutbildningen. Foto: Polisen

Återfallsförbrytare

Det skulle inte dröja många månader innan Ahmed gick på sitt nästa offer i Norrköping. Den nioåriga flickan som passerade Ahmed kidnappades med en kniv mot sin strupe och fördes in i ett skogsområde där hon sedan utsattes för grovt våld och fullbordad våldtäkt.
Ahmeds sperma på flickans kropp

Ahmed har i samband med våldtäkten burit plasthandskar i hopp att klara sig från spår. Vid den tekniska undersökningen har polisen funnit spår av sperma i ljumskarna på flickan. Resultatet talade extremt starkt för sperman kom från Ahmed.

Bilist såg blodig och lerig flicka längs vägen

Polisen mottog larm om händelsen när en bilförare påträffade flickan gående längs vägen både lerig och blodig. Flickan grät och berättade för bilisten att hon hade överfallits av en knivbeväpnad man.


Flickan: ”Han skulle döda min familj”

I polisförhör berättar flickan hur kidnappningen och våldtäkten gick till. Hon återberättar hur hennes kropp darrade och hon trodde att det var slutet på hennes liv.

Ahmed lade sig över flickan och tryckte in sin penis i hennes underliv. Efter fullbordad våldtäkt torkade han bort sin sperma med hjälp av hennes kläder. Därefter höll han upp en kniv och hotade att döda hennes familj om hon berättade för föräldrarna eller polisen.

Polisen spårade Ahmed i lokaltrafiken

Efter larmet drog polisen igång en större insats där man kontrollerade lokaltrafiken i närområdet. I samband med det fick poliser syn på en man som stämde in på det signalement som flickan hade lämnat. Nedan syns tågvagnen övervakningskamera fånga Ahmed med lera på kläderna.

Ahmed: ”Någon försöker sätta dit mig”

I polisförhör nekar Ahmed till brott. Han menar att det är någon person som försöker sätta dit honom genom att placera ut hans tillhörigheter på brottsplatsen.

När förhörsledare frågar om Ahmeds sperma på flickans kropp svarar han att det är någon som har hans sperma. Han vill däremot inte berätta hur det kan ha gått till att någon fått tag på hans sperna, eftersom han inte vill ge åklagaren någonting. Men han försäkrar poliserna ”att man kan lägga in sperma i kylskåp och hålla den fräsch”.


Ahmed kan inte utvisas

På måndagen meddelade Norrköpings tingsrätt att Ahmed döms för synnerligen grov misshandel, människorov, grov våldtäkt mot barn och övergrepp i rättssak till fängelse i elva år. Vidare ska han betala 240 000 kronor i skadestånd till flickan.

Ahmed stod åtalad för mordförsök på flickan men rubriceringen ändrades till synnerligen grov misshandel eftersom han släppte taget om flickans hals innan hon förlorade medvetandet.

Någon utvisning för den somaliske migranten kunde åklagaren inte yrka på eftersom Ahmed tilldelats svenskt medborgarskap.

Hela domen kan laddas ned och läsas på följande länk: Norrköpings_TR_B_1231-20_Dom_2020-07-20

Gammelmedia pixlar Ahmed och döljer bakgrund

När Samhällsnytt läser om rapporteringen hos gammelmedia framgår inga detaljer om vem gärningsmannen är. Vidare har tidningarna valt att pixla de bilder på återfallspedofilen och våldtäktsmannen som man publicerar. SVT går längst i att dölja uppgifter och kallar bara den dömde för ”39-årig Norrköpingsbo”.

LÄS ÄVEN: C-nämndeman och värdegrundsexpert våldtog 14-årig flicka: ”Viktigt att tjejer tar plats”

Tyckte du den här artikeln var intressant?

Stötta då tidningen med en donation! Utan ert stöd kan vi inte fortsätta vårt arbete med att göra det som gammelmedia ignorerar.

Du kan ⚫ Swisha: 123 083 3350 ⚫ Fylla i formuläret nedan ?, eller ⚫ klicka HÄR för övriga alternativ

Tack på förhand!

Författare av texten

Simon Kristoffersson

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.