Åkesson: Asylinvandringen kostar 130 miljarder årligen
Faksimil Expressen

På tisdagskvällen samlades partiledarna till debatt hos Expressen och ett av ämnena var integration och segregation.

Jimmie Åkesson (SD) pekade ut en minskad invandring som den enskilt viktigaste åtgärden för en bättre integration. Han konstaterade att invandringen som saknar motstycke har kostat de svenska skattebetalarna 130 miljarder kronor per år sedan 2014.

– Min bild är att väldigt många svenskar, jag tänker inte tala för alla eller ens en majoritet, för det vet jag ingenting om. Men väldigt många svenskar jag möter är inte intresserade av att integreras i ert lyckorike. Och väldigt många invandrare är inte heller intresserade av att integreras i det här lyckoriket, sa SD-ledaren till övriga partiledare.

Ingen mer saft och bulle

Medan Miljöpartiets språkrör Märta Stenevi hävdade att ”den blåbruna sidan” kommer med förslag som ”sliter sönder tilliten”, påstod C-ledaren Annie Lööf att det pågår ”en kapplöpning mot redan utsatta människor”.

LÄS ÄVEN: BRÅ: Invandrare GROVT överrepresenterade vid brott

Jimmie Åkesson ansåg menade i stället att fokuset måste skifta.

– Vi måste bort från det här med saft och bullar. Och i stället börja straffa människor, hålla farliga människor borta från gator och torg. Se till att brottsoffer får den upprättelse som de förtjänar.

Oppositionen dominerade

När tittarna fick ge betyg efter debatten stod det klart att oppositionen krossat de rödgröna. Inte ens statsminister Magdalena Andersson (S) kunde rå på Kristersson, Busch, Pehrson och Åkesson.

LÄS ÄVEN: Ekeroth: ”Sverige på väg att slå invandringsrekordet”

Allra högst betyg fick Kristersson, lägst Stenevi.

Busch lät inte Andersson komma undan

I ännu en debatt försökte Socialdemokraterna och Magdalena Andersson skylla de höga elpriserna på ”Putinpriser” och kriget i Ukraina, något Ebba Busch inte lät statsministern komma undan med.

Stötta Samnytt med Swish: 123 083 3350

Författare av texten

Andreas Nilsson

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.