jimmie-akesson-lamedalen-2022-9877635
Inrikes

Åkesson kallade till pressträff om Socialdemokraterna

Publicerad 9/5/2022
Annons

På måndagen kallade Sverigedemokraterna och partiledare Jimmie Åkesson till en pressträff om Socialdemokraterna kl 14.30. Där fokuserade han framför allt på Socialdemokraternas många politiska misslyckanden under de senaste två mandatperioderna.

Åkesson började med att konstatera att han skulle kunna använda tillfället till att påminna om alla de skandaler som omgärdat Socialdemokraterna under deras åtta år vid makten, som Transportstyrelsen och ”borttappade” protokoll från regeringens pandemimöten samt kopplingar till islamism och auktoritära regimer och grupper, men i stället för att ägna sig åt ”gyttjebrottning” som sossarna valde han att fokusera på politiska sakfrågor och den kris partiet försatt Sverige i. Ekonomin, energiförsörjning, skenande kostnader för mat och bränsle och el, dagliga skjutningar m m.

– En ansvarslös politik som bedrivits inte minst av Socialdemokraterna har förvärrat och har försvårat Sveriges och svenskarnas situation, sa Åkesson.

LÄS ÄVEN: Socialdemokraterna kallade till pressträff om ’hotet’ från SD

Efter åtta år med Socialdemokraterna skjuts det som aldrig förr och Sverige sticker ut i Europa, unga kvinnor känner sig mer otrygga än någonsin, rånen ökar.

– Tryggheten har slagits i spillror av den socialdemokratiska politiken.

En miljon uppehållstillstånd

Migrationen är ytterligare ett område Åkesson tog upp. Bara sedan 2014 har Socialdemokraterna delat ut nästan en miljon uppehållstillstånd.

– Följderna för vårt land är så långtgående att det inte går att sammanfatta här och nu.

Ytterligare områden Åkesson tog upp var bland annat skolan, vården och arbetslösheten där invandrare står för en allt större del samt den nedlagda kärnkraften och förstörelsen av det tidigare så stabila elsystemet.

LÄS ÄVEN: Dokumentär om socialdemokraternas mörka historia

Avslutningsvis varnade Åkesson svenska folket för ytterligare en mandatperiod med Socialdemokraterna vid makten och en regering som vägrar ta ansvar för konsekvenserna av den egna politiken. En ny riktning för Sveriges behövs nu, menade han.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
850Forskare: Smarta människor vaccinerade sig tidigare än andra
Annons