Sverige har problem med brottslighet men här finns inga no go-zoner, sa Löfven till Trump. ”Fake news” menar SD-ledaren.

När statsminister Stefan Löfven (S) på tisdagskvällen svensk tid träffade Donald Trump i Vita huset påtalade den amerikanske presidenten problemen som Sverige har med invandringen.

På en fråga om det eskalerande våldet i Sverige, bland annat med hänvisning till en uppmärksammad artikel i New York Times nyligen, erkände Löfven att Sverige har problem med organiserad brottslighet och skjutningar samt försäkrade att man nu sett till att minska antalet asylsökande, men avfärdade påståenden om att det här finns så kallade no go-zoner.

Nu får han mothugg av Jimmie Åkesson.

– Statsministerns uttalande är helt enkelt inte sant, säger SD-ledaren till Breitbart.

Åkesson nämner återkommande inställda busslinjer i vissa invandrartäta områden, frekventa attacker på blåljuspersonal och problem med så grundläggande samhällsfunktioner som utdelning av post.

Åkesson lägger till att polisen själva har bekräftat att no go-zonerna existerar och att Löfvens uttalande inte är något annat än ett klassiskt exempel på fake news.

Breitbart understryker att rapporten från polisen inte använder uttrycket ”no go-zoner” – som används i militära sammanhang, men Svenska dagbladet som skrev om denna frågade sig vid tillfället ifall det finns ett mer lämpligt uttryck för områden där allmänheten upplever att kriminella styr och polisen misslyckas med att utföra sitt jobb.