jimmie5
Inrikes

Åkesson tackar nej till Europride-partiledardebatt

Publicerad 8/9/2018
Annons

Europride bjuder in samtliga partiledare till debatt i Göteborg – inklusive Jimmie Åkesson. SD-ledaren väljer dock att avstå denna gång med hänvisning till att endast han är välkommen medan partikamrater är portförbjudna.

I Stockholm lät RFSL en leksakselefant representera Jimmie Åkesson. Tilltaget väckte uppmärksamhet och kritik. I Göteborg vill West Pride ha med Åkesson den 18 augusti dit inbjudan skickades ut redan i april.

Man gör dock samtidigt klart att SD som parti inte är välkommet och har nekat dem en utställningsplats under festivalen.

Åkessons stabschef Mikael Eriksson förklarar läget för Expressen.

– Varför skulle Jimmie Åkesson medverka när partiet i övrigt inte är välkommet? Om SD hade fått medverka på samma villkor som alla andra, hade man i alla fall kunnat ta en ny diskussion. Men arrangörerna har varit väldigt tydliga med att Pride inte är ett evenemang för alla.

Eriksson pekar också på hur Åkesson behandlades under RFSL:s debatt i Stockholm.

– Mot bakgrund av förra partiledardebatten i Stockholm, är det heller inget evenemang som direkt lockar till deltagande. Debattledarna i Stockholm hånade honom med en uppblåst plastelefant och kallade oss homofober. Sånt beteende är bara elakt och oförskämt.

– Pride har blivit radikalvänster och lyckligtvis är det långt ifrån alla hbt-personer som identifierar sig med denna rörelse.

Enligt Tasso Stafilidis, ordförande för West Pride med ett förflutet inom Vänsterpartiet, är det Göteborgs Kulturkalas som arrangerar debatten.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
576Samnytt under hård attack med nya stämningar – varför alla Sverigevänner bör stötta
Annons