Åkesson: ”Tar man hit Mellanöstern så blir Sverige mer som Mellanöstern”
Foto: YouTube/TikTok

På torsdagen medverkade SD-ledaren Jimmie Åkesson i en utfrågning hos Equmeniakyrkan där han bland annat fick förklara vad han menar med ”kulturell belastning”. Åkesson radade upp ett antal exempel och avslutade med att slå fast att ”tar man hit Mellanöstern så blir Sverige mer som Mellanöstern”.

Det är Equmeniakyrkan i Vårdgårda som inför det stundande valet har anordnat partiledarutfråningar. På onsdagen medverkade centerledaren Annie Lööf där hon sa att Sveriges invandringspolitik inte är för generös.

LÄS ÄVEN: Annie Lööf: Invandringspolitiken inte för generös

På torsdagen berörde Equmeniakyrkans biträdande kyrkoledare Joakim Hagerius ämnet men även biståndspolitik.

Hagerius: Vi är ett väldigt rikt land. Borde inte vi också ha råd att hjälpa världens fattiga?
Åkesson: Det kan man ju tycka. Vi betalar bland de högsta skatterna i hela världen och ändå ser vi brister i välfärden eller när det gäller tryggheten.

SD:s ”höga tonläge” förstärker utanförskapet

SD-ledaren fick även frågan om hans ”höga tonläge” och ”den bild han målar upp” förstärker utanförskapet i Sverige. Vidare fick han även förklara vad han menar med kulturell belastning. Hör svaren nedan.

Hela utfrågningen kan ses nedan:


LÄS ÄVEN: Morgan Johansson: Högern öppnar för ’nazister, Trumpanhängare och Rysslandskramare’

Stötta Samnytt med Swish: 123 083 3350

Författare av texten

Simon Kristoffersson

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.