pl-debatt 180117
Inrikes

Åkesson till attack mot sjuklövern i partiledardebatt

Publicerad 1/17/2018
Annons

Åkesson inledde med att konstatera att julhelgen kantats av en mängd uppseendeväckande våldsdåd och att han inte längre känner igen Sverige.

På onsdagsmorgonen hölls den första partiledardebatten efter juluppehållet och stor fokus lades på den eskalerande brottsligheten samt otryggheten.

Statsminister Stefan Löfven (S) inledde debatten med att slå fast att Sverige går som tåget och att det mesta är frid och fröjd.

”En ohållbar migrationspolitik har lagts om” och ”integrationsproblemen har underskattats”, hette det bland annat. Detta var det dock ingen i sjuklövern som kopplade till just migrationspolitiken.

Denna koppling skulle det istället bli SD-ledaren Jimmie Åkesson som gjorde efter att även Ulf Kristersson (M) sagt sitt om den eskalerande brottsligheten.

– Det är det nya, fantastiska, spännande, dynamiska, multikulturella lyckorike som så många i den här församlingen har kämpat för att skapa under så många år. Och här är vi nu. Det har ni gjort bra, sa Åkesson.

Vidare sa Åkesson att han inte står ut med att höra Löfven upprepa sin standardfras ”Det är oacceptabelt, det ska vara ordning och reda”.

Ett tomt och innehållslöst mantra, enligt Åkesson som heller inte vill höra en enda till moderat skylla ifrån sig och beklaga sig över våldsutvecklingen – allra minst Ulf Kristersson som satt i Fredrik Reinfeldts regering.

Åkesson kungjorde också att Sverigedemokraterna nu förklarar krig mot den grova organiserade brottsligheten bland annat med förslag om att låta militären assistera polisen efter dansk modell.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
882Ökad russofobi i spåren av Ukrainakriget – ortodoxa kristna nekas handla
Annons