jimmie åksson

Faksimil Youtube

Inrikes

Åkesson tog upp nätjättarnas makt: ”Måste brytas”

Publicerad 1/13/2021
Annons

I den första partiledardebatten för 2021 tog SD-ledaren Jimmie Åkesson upp den senaste tidens eskalerande censur nätjättar som Twitter och Facebook utsätter framför allt konservativa och alternativa röster för.

Förra veckans oroligheter i Washington blev ett av ämnena i Jimmie Åkessons anförande i onsdagens debatt. SD-ledaren betecknade tumultet som ”ovärdigt, oansvarigt och fullständigt oacceptabelt”. Samtidigt underströk han vikten av att respektera varandras olika åsikter och fritt kunna kommunicera dessa.

De multinationella, digitala oligarker som kontrollerar grundläggande global infrastruktur för information, och utifrån egna intressen styr vem som får höras och vad som får sägas, menar Åkesson är ett gigantiskt problem.

Det som nu sker är något varje demokratiskt sinnad medborgare i Sverige och resten av världen borde känna en väldig oro inför, säger Åkesson.

Problematiken med nätjättarnas godtyckliga censur var något Åkesson även tog upp i ett replikskifte med statsminister Stefan Löfven (S) som menar att internet inte blev det man trott och att det därför måste regleras hårdare.

I ett replikskifte med Isabella Lövin (MP) påpekade Åkesson att regeringspartierna ägnar mer tid åt att beklaga sig över Trump än att ta ansvar för den långa raden av inhemska misslyckanden.

SD-ledaren konstaterade vidare att man ägnar sig åt hyckleri då man inte hade några synpunkter på den våg av vänsterextremt våld som drabbat USA under flera månader i fjol men nu går upp i varv över de senaste händelserna i Washington.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
999”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons