Burger King

T.v. Knivskadorna. T.h. Bråket. Foto: Privat

Inrikes

Åklagare släpper misstänkta knivmän från Burger King: ”Inte proportionerligt att kvarhållas”

Publicerad 2/22/2020
Annons

De tre män som misstänks för inblandning i knivattacken mot två svenskar på Burger King i centrala Uppsala nyligen har släppts på fri fot av åklagare. Detta trots att männen fortfarande är misstänkta för brottet.

Det var den 9 februari som Samhällsnytt var först med att visa ett ocensurerat videoklipp från slagsmålet som visar hur flera knivhugg utdelas i ryggen på två män inne i hamburgerrestaurangen. Efter vår publicering mottog polisen flera tips som resulterade i ett gripande av en misstänkt gärningsman.

LÄS ÄVEN: Polisen grep misstänkt gärningsman efter Samhällsnytts knivvideo från Burger King

Erkänner att han var på platsen

Därefter anhölls ytterligare två misstänkta, däribland en man i sin utevaro. På onsdagen överlämnade han sig själv till polisen i sällskap med sin advokat. Enligt polisen ska mannen vara den gärningsman som höll i en av knivarna och ska även ha erkänt att han var på platsen. Däremot förnekar han brott. Kriminalinspektör Stefan Hamnstedt uttryckte en förhoppning att åklagaren i ärendet skulle begära mannen häktad.

– Han är gripen, förhörd och sitter nu anhållen i väntan på att åklagaren förhoppningsvis ska begära honom häktad, berättade Hamnstedt för Aftonbladet.

Åklagare: ”Inte proportionerligt”

Men kammaråklagare Kristoffer Sahlin som håller i målet ser annorlunda på saken och beslutade att mannen ska försättas på fri fot trots fortsatt misstanke om brott. Därmed är samtliga tre misstänkta gärningsmän försatta på fri fot.

– Det stämmer, han släpptes klockan 14.08. Utredningen i det här fallet har pågått ett tag nu, och jag ansåg det inte proportionerligt att han skulle kvarhållas, säger Sahlin till Aftonbladet.

Vidare framgår det att brottet är fortsatt rubricerat som grov misshandel med tillhygge.

LÄS ÄVEN: Ricky och vänner bad aggressivt invandrargäng lugna sig – knivhöggs

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
772Man ihjälskjuten vid idrottsplats – ”Man vill flytta från Stockholm”
Annons