På tisdagsmorgonen skadades en kvinna i en skottlossning på en spårvagn i Göteborg. Nu tror åklagaren i fallet att det rört sig om en olyckshändelse.

Det var vid 9-tiden på tisdagen som kvinnan i 30-årsåldern sköts. Hon fördes med en skottskada i buken till Sahlgrenska sjukhuset. Ett par timmar senare greps en man i 60-årsåldern misstänkt för skottet. Han var fortfarande beväpnad då han greps.

Polisen inledde initialt en förundersökning om försök till mord men av vad som hittills framkommit tror kammaråklagare Niklas Högdén att det rört sig om en olyckshändelse.

LÄS ÄVEN: Kvinna skjuten på spårvagn – man gripen

– I nuläget misstänker vi inte att det har varit ett avsikligt brott mot brottsoffret, utan att det är ett oaktsamhetsbrott i den meningen, säger han till statstelevisionen.

– Det är den samlade utredningsbilden som har framkommit hittills. Exempelvis finns det ingen som helst koppling mellan offer och gärningsman. Sedan är det också andra omständigheter som har lett fram till den bedömningen, säger Niklas Högdén.

Brottsrubriceringen har ändrats och den anhållne mannen är nu misstänkt för grovt vållande till kroppskada och grovt vapenbrott.