Demonstration 5

Foto: Facebook/Twitter

Inrikes

Damernas krav: ”Uppehållstillstånd för ALLA från Afghanistan”

Publicerad 5/4/2023
Annons

På onsdagen hölls en demonstration utanför riksdagen. En grupp damer samlades platsen för att protestera mot Tidöavtalet och även kräva att alla som kommer från Afghanistan ska få uppehållstillstånd i Sverige. En journalist konfronterade damerna med frågor – bland annat huruvida islamisering kan innebära ett hot mot feminism.
– Nej, herregud. Absolut inte, löd svaret.

Asylaktivisterna samlas varje onsdag på Riksbron, mellan riksdagshuset och Drottninggatan, med kravet att migranter från Afghanistan ska få asyl i Sverige. Det senaste kravet från aktivisterna är att Tidöavtalet ska rivas.

LÄS ÄVEN: EvaMärta kräver fri invandring för afghaner

På ett av plakaten har damerna skrivit, ”Uppehållstillstånd nu! För alla flyktingar från Afghanistan!”. På ett annat syns hashtaggen ”afghanska liv räknas”.

Faksimil Facebook

”Gör motstånd”

På Facebook skriver en av deltagarna att gruppen inte kan acceptera Tidöavtalet. ”En politik som vill dela upp Sverige i ”vi och dom”, en rasistisk politik som vi inte kan acceptera. Gör motstånd!”, står det att läsa.


Islamisering inget hot mot feminism

Journalisten Christian Peterson, tidigare engagerad i AfS, besökte demonstrationen för att ställa några frågor om invandring och islamisering. En av frågorna var huruvida damerna tror att islamisering kan innebära ett hot mot feminism.

– Nej, herregud. Absolut, inte. Känner du dig hotad av människor som är muslimer?

Peterson berörde även ämnet folkutbyte men det fick en av damerna att reagera starkt på ordvalet.

– Det doftar 30-tal här nu, svarade hon.

Se videon nedan:

LÄS ÄVEN: Så här hög är invandringen till Sverige 2023

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1042Forskare: Smarta människor vaccinerade sig tidigare än andra
Annons