Halmstad inbrott

Genrebilder. Foto: Faksimil Facebook/Santeri Viinamäki

Inrikes

Äldre man rånmisshandlad med hammare i sitt hem

Publicerad 5/4/2020
Annons

En äldre man rånmisshandlades i sitt hem natten mot måndag. När polis och räddningstjänst anlände till bostaden blödde mannen från huvudet.

I helgen uppmärksammade Samhällsnytt hur en man i 80-årsåldern rånmisshandlades i sitt hem i Skåne. Nu har en liknande händelse inträffat men i angränsande Halland.

LÄS ÄVEN: Två män rånmisshandlade 80-åring i hemmet

Det var vid klockan 04.30 som polisen mottog larm om överfallet. När polispatrullen anlände till mannens bostad i Halmstad var ytterdörren uppbruten och där inne påträffades mannen blodig.

Misshandlades blodig med hammare

Peter Adlersson är presstalesman vid polisen och han uppger att myndigheten utreder händelsen som rån. Vidare tror man att gärningsmannen använt en hammare som vapen.

– Det är en äldre man som blivit hotad och misshandlad av en annan man. Troligtvis har han blivit misshandlad med en hammare, han blödde från huvudet men var inte så allvarligt skadad att han behövde åka ambulans, säger Adlersson till Hallandsposten.

Det framgår att gärningsmannen har fått med sig en väska men polisen har ingen misstänkt och saknar tydliga signalement.

LÄS ÄVEN: Gäng bröt sig in och rånade 85-åring i hemmet – stal även trygghetslarm till hemtjänsten

authorimage

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
849Ryssland fick skulden för möjlig ukrainsk attack på civila
Annons