Ett äldre par i Kallhäll i norra Storstockholm blev i veckan grovt rånade hemma i sin lägenhet. Bostadsrånet hade pågått i flera dagar när rånarna till slut gav sig av på lördagen och paret kunde larma polis.

Vid klockan 19.41 på lördagskvällen inkom larmet till polisen. Paret ska ha blivit fastbundna och inlåsta under tre dygn medan flera okända gärningsmän utförde det långdragna bostadsrånet.

Vi har fått in ett larm om att två personer har blivit rånade i sin bostad i Kallhäll, genom att en eller flera okända gärningspersoner har tagit sig in i bostaden, berättade Stockholmspolisens presstalesperson Carina Skagerlind för Expressen.

LÄS ÄVEN: Pojke rånades – tvingades av alla kläder

Polisen förtegen om rubricering

Polisen uppger i en notis på sin hemsida att det drabbade paret fått åka till sjukhus för kontroll. De ska emellertid inte ha åsamkats några verkligt allvarliga skador.

Polisen vill inte uttala sig om huruvida vapen eller tillhyggen har använts under rånet. Brottet rubriceras som grovt rån – men enligt uppgifter till Expressen finns det också en rubricering om människorov.

Samtliga gärningsmän befinner sig på fri fot och inga signalement har offentliggjorts.

LÄS ÄVEN: Skolklass rånade på datorer under lektion