Foto: ATG/Faksimil Instagram

Alex Schulman om branden i Notre Dame: ”Äntligen.”

11.2K Shares

Medan den franska katedralen stod i lågor och människor över hela världen sörjde förlusten av det kulturella och historiska arvet tog det inte lång tid för vissa representanter av Sveriges kulturelit att reagera på branden. Vid midnatt igår när elden fortfarande härjade i Notre Dame lade Alex Schulman upp en bild på den brinnande kyrkan med ordet ”Äntligen” på sitt Instagram.

Tilltaget mötte massiv kritik från användarna som anklagar Schulman för att vara ett internet-troll som försöker kapitalisera på en tragisk händelse. En del andra är mer direkta i sin kritik och menar att Schulman är ”en skam för Sverige”.

LÄS ÄVEN: Dagens Nyheter kopplar Hitler till branden i Notre Dame: skedde som han ville

Bilden med det provocerande budskapet lades upp på Instagrams händelser där det inte går att kommentera. Kommentarerna återfinns i de senaste inläggen av Schulman – som är en betald reklam för matleverantören Mat.se. Inläggen fylldes med hatiska budskap mot Schulman samt uppmaningar att anmäla hans konto till Instagram.

Här följer ett axplock av kommentarerna:

Samhällsnytt har ställt frågor till Schulman via mejl. I skrivande stund har han inte besvarat frågorna.

LÄS ÄVEN: Alex Schulman hånar protestdemonstrationen: ”De såg så sorgsna ut i sina västar, som ledsna vägarbetare”

11.2K Shares

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.